Čokoládový cheesecake

Už dlouho jsem chtěla zkusit čokoládový cheesecake. Povedl se hned na první pokus 🙂 . 

Na čokoládovou náplň

  • 300 gramů hořké čokolády
  • 2 vajíčka
  • skořice
  • 1 krabička  Philadelphie
  • 1 krabička Mascarpone
  • 150 ml smetany
  • 100 gramů cukru
  1. Dno dortové nebo koláčové formy si vyložte sušenkovým základem nechte ztuhnou v ledničce. 
  2. Troubu si rozehřejte na 170°C. Čokoládu rozehřejte a nechte vychladnou na pokojovou teplotu. 
  3. Připravte si náplň – jednoduše smíchejte vajíčka, cukr, philadelphii, mascarpone, šlehačku a skořici. Vymíchejte do hladkého krému a pak pomalu zamíchejte rozehřátou zchladnou čokoládu. 
  4. Sušenkový základ můžete 5 minut předpéct.
  5. Čokoládovou směs nalijte na sušenkový základ a upečte. Pečte asi hodinu. A pak nechte hotový upečený cheesecake vychladnout a ztuhnout. 
  6. Nejlepší je druhý den, kdy že koláč odleží. Podávejte se šlehačkou.

Inspirace na další pečení

Cheesecake

Muffiny s malinami

Tiramisu

Řepový dort

Čokoládová pěna

Povidloň

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Ćokoládový cheesecake
Author Name
Published On

You may also like

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *