Už dlouho jsem chtěla zkusit čokoládový cheesecake. Povedl se hned na první pokus 🙂 .
- sušenkový základ najdete tady – Cheesecake
Na čokoládovou náplň
- 300 gramů hořké čokolády
- 2 vajíčka
- skořice
- 1 krabička Philadelphie
- 1 krabička Mascarpone
- 150 ml smetany
- 100 gramů cukru
- Dno dortové nebo koláčové formy si vyložte sušenkovým základem nechte ztuhnou v ledničce.
- Troubu si rozehřejte na 170°C. Čokoládu rozehřejte a nechte vychladnou na pokojovou teplotu.
- Připravte si náplň – jednoduše smíchejte vajíčka, cukr, philadelphii, mascarpone, šlehačku a skořici. Vymíchejte do hladkého krému a pak pomalu zamíchejte rozehřátou zchladnou čokoládu.
- Sušenkový základ můžete 5 minut předpéct.
- Čokoládovou směs nalijte na sušenkový základ a upečte. Pečte asi hodinu. A pak nechte hotový upečený cheesecake vychladnout a ztuhnout.
- Nejlepší je druhý den, kdy že koláč odleží. Podávejte se šlehačkou.
Inspirace na další pečení
Summary

Recipe Name
Ćokoládový cheesecake
Author Name
Sesi v cukru
Published On