Krémové polévky jsou v chladném počasí to nejlepší. Já jsem posbírala poslední rajčata a papriky ze skleníku. Doma jsem měla kousek dýně a vznikla úžasná krémová zeleninová polévka. A k polévce jsem si udělala batátové hranolky. Nedalo se ji odolat, snědla jsem ji hned, jak jsem dofotila 🙂 .
- 1/4 zbylé dýně
- 6 rajčat
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
- olivový olej
- 4 oranžové papriky
- vývar nebo voda
- sušený tymián
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostky, rajčata na čtvrtky, papriky na kostky a dýni také na kostičky.
- Připravte si větší hrnec, nalijte tam asi tak 6 lžic olivového oleje, vhodně cibuli a smažte pár minut.
- Přidejte dýni, chvilku smažte pak papriky a opět chvilku smažte a nakonec rajčata. Zeleninu promíchejte a ještě tak 3 minuty prosmažte.
- K zelenině přidejte vývar a trochu soli a uvařte do měkka.
- Polévku rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte solí, pepřem, česnekem a tymiánem. Pokud se vám bude zdát hodně hustá, malinko ji nařeďte vodou.
- K podávání si udělejte třeba topinky nebo batátové hranolky 🙂 .
Pro milovníky polévek tu mám pár receptů. Jedna z nejlepších zimních polévek, fazolovou polévku z mungo fazolí. Nejoblíbenější polévku Adama rajčatovou polévku.
A nesmím zapomenout na podzimní klasiku – dýňovou polévku.
Summary

Recipe Name
Zeleninová polévka
Author Name
Sesi v cukru
Published On
Average Rating




