Tak je tu další dýňový recept 🙂 . Tentokrát na nadýchanou dýňovou bábovku s ořechy. Dýně máme doma všude, mám je ráda pro jejich barvy a tvary, ale hlavně pro všestrannost v kuchyni. Dokážete z nich vykouzlit skvělé podzimní recepty, ať už sladké nebo slané.
- 5 domácích vajíček – žloutky a bílky zvlášť
- 120 gramů moučkového cukru
- pomerančová kůra
- 120 gramů rozehřátého másla
- 300 gramů dýňového pyré – měla jsem muškátovou dýni
- 80 gramů ořechů
- skořici
- mletý zázvor
- špetka soli
- muškátový oříšek
- 150 gramů polohrubé mouky
- prášek do pečiva
- Žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem a pomerančovou kůrou do nadýchané pěny.
- V misce si smíchejte mleté ořechy, polohrubou mouku, zázvor, skořici, muškát a prášek do pečiva.
- K žloutkům pomalu přilévejte rozehřáté máslo a zase chviličku šlehejte. Do nadýchané žloutkové směsi přidejte dýňové pyré.
- Vyšlehejte bílky se špetkou soli do nadýchaného pevného sněhu.
- Do dýňového těsta pomalu zamíchejte sypkou směs a nakonec nadýchané bílky.
- Těsto vylijte do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečte v předehřáté troubě na 170°C asi 40 minut.
Dýňové pyré
- Troubu předehřejte na 170 – 180 °C.
- Dýni oloupejte, vydlabejte a rozkrájejte na menší kousky. Hokaido se loupat nemusí!
- Připravte si plech s papírem na pečení, rozložte na něj kousky dýně, zakapejte olivovým olejem a dejte do trouby péct.
- Dýni upečte do měkka a pak už stačí jen dýni rozmixovat v robotu nebo rozmačkat vidličkou.
Pro milovníky dýně přidávám pár dalších receptů – Dýňový chlebíček, Dýňové tartalekty a nebo Dýňové noky.
Summary

Recipe Name
Dýňová bábovka
Author Name
Sesi v cukru
Published On
Average Rating




