V létě peču nejraději koláče. Jsou lehké, hned ovocné, krásně voní a k létu prostě patří.
- sušenkový základ najdete tady – cheesecake
Citronová náplň
- 2 krabičky tvarohu
- 1 šlehačka
- 1 krabička krémového sýra
- kůra ze 2 citronů
- šťáva z 1 citronu
- vanilkový cukr
- krystalový cukr podle chuti
- 2 vajíčka + 1 žloutek
- Ingredience jsou přibližně na dortovou nebo koláčovou formu o průměru 20 cm
- Sušenkový základ, který už znáte z předchozích receptů, postup najdete tady – velikonoční cheesecake nebo stejný cheesecake s třešněmi
- Důležité je nechat sušenkový základ pořádně vychladnou v ledničce.
- V misce stačí smíchat tvarohy, šlehačku, cukr (vanilkový i klasický krystalový), vajíčka a žloutek, krémový sýr, šťávu i kůru z citronů.
- Troubu si předehřejte přibližně na 150 – 160 °C.
- Hotové citronový krém stačí nalít na sušenkový základ a pomalu péct. Já jsem celý dort pekla asi 45 minut na nižší teplotě, aby mi dort zbytečně nepraskl. Ke konci pečení můžete teplotu zvýšit, třeba na 170°C.
- Upečený koláč poznáte podle toho, že náplň je ztuhlá, ale uprostřed se ještě malinko klepe. Jakmile vyndáte koláč z trouby, náplň krásně ztuhne.
Další inspirace na letní pečení
Summary
Recipe Name
Citronový koláč
Author Name
Sesi v cukru
Published On