Trochu snadnější varianta velikonočního Mazance z tvarohového těsta.
- 80 gramů másla
- kůra z jednoho citronu
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 vaničky tvarohu
- 70 gramů moučkového cukru
- 1 celé vajíčko a 1 žloutek
- 1/2 balíčku prášku do pečiva
- 200 – 250 gramů hladké mouky
- kandované ovoce namočené v rumu (rozinky, kandovaný mix ovoce)
- 5 lžic smetany
- Změklé máslo vyšlehejte s cukrem moučkovým i vanilkovým, citronovou kůrou do lehké nadýchané pěny. Přidejte vajíčko a žloutek, tvaroh, smetanu a opět šlehejte
- V jiné misce si smíchejte mouku s práškem do pečiva. Nezapomeňte rozinky nebo kandované ovoce namočit v rumu.
- Obě směsi můžete vypracovat těsto. Snažte se nepřidávat moc mouky. Zapracujte kandované ovoce.
- Připravte si plech vyložený papírem na pečení, troubu rozehřejte na 170°C.
- Vytvarovaný mazanec přendejte na plech, povrch potřete vajíčkem a můžete posypat mandlemi.
- Mazanec upečte dozlatova. Ke konci pečení můžete přikrýt mazanec alobalem, aby se Vám nespálil. Před vyndáním z trouby, zkuste špejlí, zda je mazanec dost upečený.
Další Velikonoční recepty
Summary
Recipe Name
Mazanec
Author Name
Sesi v cukru
Published On