Mazanec z tvarohového těsto

Trochu snadnější varianta velikonočního Mazance z tvarohového těsta.

  • 80 gramů másla
  • kůra z jednoho citronu
  • 1 vanilkový cukr
  • 1/2 vaničky tvarohu
  • 70 gramů moučkového cukru
  • 1 celé vajíčko a 1 žloutek
  • 1/2 balíčku prášku do pečiva
  • 200 – 250 gramů hladké mouky
  • kandované ovoce namočené v rumu (rozinky, kandovaný mix ovoce)
  • 5 lžic smetany
  1. Změklé máslo vyšlehejte s cukrem moučkovým i vanilkovým, citronovou kůrou do lehké nadýchané pěny. Přidejte vajíčko a žloutek, tvaroh, smetanu a opět šlehejte
  2. V jiné misce si smíchejte mouku s práškem do pečiva.  Nezapomeňte rozinky nebo kandované ovoce namočit v rumu. 
  3. Obě směsi můžete vypracovat těsto. Snažte se nepřidávat moc mouky. Zapracujte kandované ovoce. 
  4. Připravte si plech vyložený papírem na pečení, troubu rozehřejte na 170°C. 
  5. Vytvarovaný mazanec přendejte na plech, povrch potřete vajíčkem a můžete posypat mandlemi. 
  6. Mazanec upečte dozlatova. Ke konci pečení můžete přikrýt mazanec alobalem, aby se Vám nespálil. Před vyndáním z trouby, zkuste špejlí, zda je mazanec dost upečený. 

Další Velikonoční recepty

Beránek

Jidáše

Špenátová roláda

Šlehačková bábovka

 

 

Summary
Recipe Name
Mazanec
Author Name
Published On

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *