Retro recept na klasické sněhové Indiánky. Nadýchaný piškot, lehký sladký sníh a čokoláda :-).
Piškot
- 1 vajíčko – bílek a žloutek zvlášť
- 25 gramů cukru
- 1 lžíce vody
- 1 lžička pudingového prášku
- 20 gramů mouky
Sněhový krém
- 130 gramů bílku (asi 3 bílky)
- 100 gramů cukru
Na cukrový rozvar
- 100 gramů cukru
- 50 gramů vody
Čokoládová poleva
- hořká čokoláda
- máslo
Nejdříve si upečte piškoty. Těsto vám vystačí na 25 – 30 piškotů. Jeden bílek vyšlehejte do sněhu. Žloutek šlehejte s cukrem do nadýchané pěny, přijdejte lžíci vody. Lekce vmíchejte mouku prosátou s pudingovým práškem a vyšlehaný bílek. Těsto přendejte do cukrářského sáčku a nastříkejte na plech piškoty. Ty upečte v rozehřáté troubě na 170°C.
Po upečení a vychladnutí piškotů, se můžete pustit do přípravy sněhu. Bílky začněte šlehat s cukrem do hustého, lesklého sněhu, musí se vám tvořit špičky. V rendlíky svařte vodu a cukru “na bublinu”. Hotový cukrový rozvar pomalu nalijte do vyšlehaného sněhu a šlehejte dokud není sníh uplně vychlazený.
Vyšlehaný sníh přendejte do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a nastříkejte tři nebo čtyři vrstvy na piškot. Indiánky nechte chvilku vychladnou v ledničce.
Pak už jen stačí namáčet v čokoládové polevě.
Nezapomeňte ještě na recept na ořechovou roládu bez mouky nebo jednoduché Margot řezy. A klasika na víkend Šlehačková bábovka
