Indiánek

Retro recept na klasické sněhové Indiánky. Nadýchaný piškot, lehký sladký sníh a čokoláda :-).

Piškot

  • 1 vajíčko  – bílek a žloutek zvlášť
  • 25 gramů cukru
  • 1 lžíce vody
  • 1 lžička pudingového prášku
  • 20 gramů mouky

Sněhový krém

  • 130 gramů bílku (asi 3 bílky)
  • 100 gramů cukru

Na cukrový rozvar

  • 100 gramů cukru
  • 50 gramů vody

Čokoládová poleva

  • hořká čokoláda
  • máslo

Nejdříve si upečte piškoty. Těsto vám vystačí na 25 – 30 piškotů. Jeden bílek vyšlehejte do sněhu. Žloutek šlehejte s cukrem do nadýchané pěny, přijdejte lžíci vody. Lekce vmíchejte mouku prosátou s pudingovým práškem a vyšlehaný bílek. Těsto přendejte do cukrářského sáčku a nastříkejte na plech piškoty. Ty upečte v rozehřáté troubě na 170°C.

Po upečení a vychladnutí piškotů, se můžete pustit do přípravy sněhu. Bílky začněte šlehat s cukrem do hustého, lesklého sněhu, musí se vám tvořit špičky. V rendlíky svařte vodu a cukru “na bublinu”.  Hotový cukrový rozvar pomalu nalijte do vyšlehaného sněhu a šlehejte dokud není sníh uplně vychlazený.

Vyšlehaný sníh přendejte do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a nastříkejte tři nebo čtyři vrstvy na piškot. Indiánky nechte chvilku vychladnou v ledničce.

Pak už jen stačí namáčet v čokoládové polevě.

Nezapomeňte ještě na recept na ořechovou roládu bez mouky nebo jednoduché Margot řezy. A klasika na víkend Šlehačková bábovka

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Indiánek
Published On

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *