Vánoční medové perníčky

Tak jsme se taky dali do pečení perníčků. Každý rok říkám, že je nebudeme péct a vždy je pečeme. Pokaždé zkusím jiné těsto, někdy s kakaem, někdy bez kakaa nebo zkusím přidat jiné koření. Koření na perníčky si míchám sama. 

  • 250 – 300 gramů hladké mouky
  • 1 vajíčko
  • 2 lžíce medu
  • 90 gramů cukru moučka
  • 50 gramů másla
  • 1/4 čajové lžičky sody
  • 2 čajové lžičky perníkového koření – nové koření, badyán, skořice, citronový kůra
  • 1 čajová lžička skořice
  • špetka muškátového oříšku
  • 2 špetky sušeného zázvoru
  • vajíčko na potření
  1. Přípravu perníčků asi každá zná a každý má svůj recept. Zkuste třeba připravit perníčky podle mého receptu. Hladkou mouku přesijte  spolu s moučkovým cukrem do misky, přidejte sodu a všechno koření a pořádně promíchejte. Troubu si rozehřejte na 170 – 180 °C. 
  2. V kastrůlku rozehřejte med a máslo. Nechte malinko zchladnout a zašlehejte vajíčko. Spojte sypké a tekuté suroviny a vypracuje těsto. Mouku si přidejte podle potřeby. Já nedělám těsto úplně tuhé. Medové těsto zabalte do potravinářské folie a nechte do druhého dne odpočívat. 
  3. Druhý den vyválejte těsto, přibližně na 3 milimetry a vykrojte libovolné tvary. Každý potřete rozšlehaným vajíčkem a upečte. Vychladlé perníčky můžete nazdobit podle vaší fantazie. 

vánoční perníčky

 

 

Vánoční cukroví

Pistáciové rohlíčky

Medovníkové kuličky

Pracny

Etton Mess

 

Summary
Recipe Name
Perníčky
Author Name
Published On

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *