Čokoládový cheesecake

Už dlouho jsem chtěla zkusit čokoládový cheesecake. Povedl se hned na první pokus 🙂 . 

Na čokoládovou náplň

  • 300 gramů hořké čokolády
  • 2 vajíčka
  • skořice
  • 1 krabička  Philadelphie
  • 1 krabička Mascarpone
  • 150 ml smetany
  • 100 gramů cukru
  1. Dno dortové nebo koláčové formy si vyložte sušenkovým základem nechte ztuhnou v ledničce. 
  2. Troubu si rozehřejte na 170°C. Čokoládu rozehřejte a nechte vychladnou na pokojovou teplotu. 
  3. Připravte si náplň – jednoduše smíchejte vajíčka, cukr, philadelphii, mascarpone, šlehačku a skořici. Vymíchejte do hladkého krému a pak pomalu zamíchejte rozehřátou zchladnou čokoládu. 
  4. Sušenkový základ můžete 5 minut předpéct.
  5. Čokoládovou směs nalijte na sušenkový základ a upečte. Pečte asi hodinu. A pak nechte hotový upečený cheesecake vychladnout a ztuhnout. 
  6. Nejlepší je druhý den, kdy že koláč odleží. Podávejte se šlehačkou.

Inspirace na další pečení

Cheesecake

Muffiny s malinami

Tiramisu

Řepový dort

Čokoládová pěna

Povidloň

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Ćokoládový cheesecake
Author Name
Published On

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *