Jablečný závin

Jablečný závin nebo štrůdl je klasika, která se peče v každé rodině. Tenké  křehké těsto, sladká jablka a šlehačka, ta nesmí chybět 🙂 . 

  • 125 gramů másla
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • špetka soli
  • špetka cukru
  • polohrubá mouka podle potřeby (200 – 300 gramů)
  • jablka
  • vanilkový cukr
  • skořice
  1. Já si těsto připravuji den dopředu a nechám ho v ledničce odpočinout. Z asi tak 100 gramů mouky, soli, cukru zakysané smetany a másla začnu vypracovávat těsto Mouky si přidávám podle potřeby, aby se mi těsto nelepilo na ruce, ale né zase tolik, mouky, aby bylo těsto příliš tuhé. 
  2. Těsto důkladně propracuji v ruce, v teplých dlaních se těsto krásně propracuje. Musí být pěkně hladké.  Zabalím těsto do potravinářské folie a nechám klidně do druhého dne odpočívat. 
  3. Postup na závin zná každý, důležité je, aby bylo rozválené těsto tenké a hotový zabalený štrůdl potřu rozehřátým máslem a upeču. 

Jablečné recepty

Nepečený jablkový dort

Muffiny s jablky

Jablkový koláč

Obrácený jablkový koláč

 

 

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Jablečný závin
Author Name
Published On

You may also like

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *