Jablečný závin

Jablečný závin nebo štrůdl je klasika, která se peče v každé rodině. Tenké  křehké těsto, sladká jablka a šlehačka, ta nesmí chybět 🙂 . 

  • 125 gramů másla
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • špetka soli
  • špetka cukru
  • polohrubá mouka podle potřeby (200 – 300 gramů)
  • jablka
  • vanilkový cukr
  • skořice
  1. Já si těsto připravuji den dopředu a nechám ho v ledničce odpočinout. Z asi tak 100 gramů mouky, soli, cukru zakysané smetany a másla začnu vypracovávat těsto Mouky si přidávám podle potřeby, aby se mi těsto nelepilo na ruce, ale né zase tolik, mouky, aby bylo těsto příliš tuhé. 
  2. Těsto důkladně propracuji v ruce, v teplých dlaních se těsto krásně propracuje. Musí být pěkně hladké.  Zabalím těsto do potravinářské folie a nechám klidně do druhého dne odpočívat. 
  3. Postup na závin zná každý, důležité je, aby bylo rozválené těsto tenké a hotový zabalený štrůdl potřu rozehřátým máslem a upeču. 

Jablečné recepty

Nepečený jablkový dort

Muffiny s jablky

Jablkový koláč

Obrácený jablkový koláč

 

 

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Jablečný závin
Author Name
Published On

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *