Z posledního košíku švestek jsem upeka vláčný švestkový koláč. Pokud chcete koláč vylepšit, pokapejte švestky karamelem 🙂 .
- 3 vajíčka
- 3 lžíce krupicového cukru
- 1 vanilkový cukr
- šťáva a kůra z jednoho citronu
- 100 gramů rozehřátého másla
- 1 malý kelímek bílého jogurty
- 120 gramů polohrubé mouky
- špetka prášku do pečiva
- švestky
- skořice
- karamel
- Celá vajíčka vyšlehejte s cukrem (krupicovým i vanilkovým), citronovou kůrou do nadýchané pěny. Zašlehejte rozehřáté máslo, šťávu z citronu a bílý jogurt.
- Mouku smíchejte s práškem do pečiva a lehce ji vmíchejte do jogurtového těsta.
- Menší plech na pečení vyložte papírem, vyskládejte na něj švestky, jednu vedle druhé (slupkou nahoru),posypejte skořicí, zalijte těstem a upečete dorůžova. Troubu jsem měla rozehřátou tak na 170°C.
Další podzimní recepty
Kynutý koláč s mákem a švestkami
Summary

Recipe Name
Obrácený švestkový koláč
Author Name
Sesi v cukru
Published On