Obrácený švestkový koláč

Z posledního košíku švestek jsem upeka vláčný švestkový koláč. Pokud chcete koláč vylepšit, pokapejte švestky karamelem 🙂 . 

  • 3 vajíčka
  • 3 lžíce krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • šťáva a kůra z jednoho citronu
  • 100 gramů rozehřátého másla
  • 1 malý kelímek bílého jogurty
  • 120 gramů polohrubé mouky
  • špetka prášku do pečiva
  • švestky
  • skořice
  • karamel
  1. Celá vajíčka vyšlehejte s cukrem (krupicovým i vanilkovým), citronovou kůrou do nadýchané pěny. Zašlehejte rozehřáté máslo, šťávu z citronu a bílý jogurt. 
  2. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a lehce ji vmíchejte do jogurtového těsta. 
  3. Menší plech na pečení vyložte papírem, vyskládejte na něj švestky, jednu vedle druhé (slupkou nahoru),posypejte skořicí,  zalijte těstem a upečete dorůžova. Troubu jsem měla rozehřátou tak na 170°C. 

Další podzimní recepty

Kynutý koláč s mákem a švestkami

 Strouhaný tvarohový koláč

Dýňová bábovka

Metrové řezy

Krémová polévka s batáty

Hruškový koláč

 

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Obrácený švestkový koláč
Author Name
Published On

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *