Konečně, po delší době nový recept. Dostala jsem velký koš krásných zralých broskví. Měla jsme v plánu upéct klasický broskovoý koláč s drobenkou, ale vzpomněla jsem si na broskvový koláč se smetanovou náplní a drobenkou. Recept na koláč jsem našla v jedné z mích prvních kuchařek. My jsme si broskvový koláč oblíbili, tak snad bude chutnat i vám 🙂 .
Na těsto
- 200 gramů hladké mouky
- větší špetka soli
- 5 lžic studené vody
- 120 gramů másla
Na smetanovou náplň
- 3 žloutky
- 1 kelímek zakysané smetany
- 1 lžíce hladké mouky
- citronová kůra
- 50 gramů cukru krupice
- 50 ml smetany
- broskve
Drobenka
- hrubá mouka
- máslo
- mandle (hrubě namleté)
- moučkový cukr
- skořice
- Na koláč jsem použila porcelánovou formu o průměru 28 cm. Těsto na koláč zpracujte, zabalte do folie a nechte v ledničce 30 minut odpočívat. Troubu si rozehřejte na 180 – 200°C, Těsto vyválejte do tvaru vaší formy, přikryjte pečícím papírem, ten zasypejte fazolemi a pečte asi tak 15 minut, až je těsto malinko růžové.
- V misce umíchejte obě smetany, žlutky, cukr, mouky a citronovou kůru do hladkého krému. Broskve nakrájejte na menší dílky.
- Na předpečené těsto poskládejte broskve a koláč zalijte smetanovou náplní. Vraťte do trouby a pečte přibližně 15 minut.
- Skoro hotový koláč posypejte drobenkou (suroviny na drobenku nevážím) a koláč dopečte.
- Já mám ráda koláč až druhý den s kopečkem zmrzliny :-).
Letní koláče
Kynutý koláč s mákem a švestkami
Summary

Recipe Name
Broskvový koláč s drobenkou
Author Name
Sesi v cukru
Published On
Average Rating




