Třešňová bublanina

Léto je už tady a my máme na zahradě spousty krásně zralých červených třešní. Bublanina je naprostá klasika, je to rychlý letní moučník. My máme nejraději s třešněmi. 

  • 4 vajíčka – žloutky a bílky zvlášť
  • 100 g cukru moučky
  • citronové kůra
  • 120 g rozehřátého másla
  • 250 ml smetany
  • 150 g polohrubé mouky
  • špetka prášku do pečiva
  • kokos na vysypání plechu
  • třešně
  1. Žloutky utřete s cukrem a citronovou kůrou do světla, pomalu zašlehejte rozehřáté máslo. Pomalu zašlehejte sladkou smetanu. 
  2. Bílky vyšlehejte, mouku smíchejte s práškem do pečiva. 
  3. Mouku zapracujte do směsi, pomalu přimíchejte vyšlehané bílky. 
  4. Troubu rozehřejte na 170°C, těsto vylijte na vymazaný a vysypaný plech a hustě posypte třešněmi a je zcela na vás, zda necháte třešně s peckami nebo je vypeckujete. 

Další letní recepty

Chessecake  s třešněmi

Třešňový koláč s třešněmi

Pavlova s jahodami

Broskvový koláč

 

Summary
Recipe Name
Třešňová bublanina
Author Name
Published On

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *