Velikonoční nádivka naprosto dokonalá příloha k velikonočnímu pečenému kuřeti. Já jím jarní nádivku celý den jen tak, peču ji po celý rok, s uzeným masem i bez. Jsem si jistá, že k jaru a k Velikonocům prostě patří 🙂 .
- 4 – 6 rohlíků
- 4 vajíčka
- 10 dkg slaniny
- sůl
- muškátový oříšek
- prášek do pečiva (špetka)
- jarní cibulka
- petržel
- 500 ml mléka
- Postup nádivky není vůbec nic složitého a každý ji dobře zná. Pekáček si vymažte sádlem a vysypejte strouhankou, troubu rozehřejte na 170°c.
- Rohlíky nejlépe starší nakrájejte na kostičky, přidejte jarní cibuli nebo kopřivy, pokud už rostou. Slaninu osmažte a přidejte k rohlíkům.
- Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu, žloutky rozmíchejte důkladně v mléce, přidejte špetku prášku do pečiva, sůl a nezapomeňte na muškátová oříšek. Teď stačí už jen vše smíchat, bílky až úplně na konce. Nádivku přendejte do zapékací misky a upečte dorůžova.
Na velikonoce si můžete upéct i lehkou špenátovou roládu a pokud máte chuť na něco sladkého, tak klasické Tvarohové řezy Míša které jsou plné tvarohu 🙂 .
Summary

Recipe Name
Velikonoční nádivka
Author Name
Sesi v cukru
Published On
Preparation Time
Cook Time
Average Rating




