Ořechová roláda s čokoládovým krémem

  • 6 domácích vajíček
  • 120 gramů moučkového cukru
  • 200 gramů vlašských ořechů

Na krém

  • 1 žloutek
  • 20 gramů moučkového cukru
  • 180 gramů másla
  • 150 gramů čokolády
  • 3 lžíce kávy

Ostatní

  • malinová nebo rybízová marmeláda
  1. Celá vajíčka a moučkový cukru vyšlehejte do pěny. Šlehejte opravdu dlouho, musí vám vzniknou krásně nadýchaná pěna. Pomalu po lžících zašlehejte mleté ořechy.
  2. Plech vyložte papírem na pečení, Troubu předehřejte na 180°C. Ořechovou směs rovnoměrně rozetřete na plech a upečte.
  3. Roládu nechte chvilku vychladnou, pocukrujte a obraťte na pečící papír a ten vrchní sloupněte a roládu smotejte a nechte vychladnou.
  4. Připravte si krém: máslo cukru a žloutek vyšlehejte do lehkého bílého krému. Pomalu zašlehejte rozehřátou zchladlou čokoládu a kávu.
  5. Vychladnou roládu rozmotejte, potřete malinovou nebo rybízovou marmeládou a polovinou krému. Roládu jemně smotejte, nechte zatuhnou v ledničce a pak potřete zbytkem krému.

Nedělní dezerty

Roláda z bílé čokolády

Tiramisu roláda

Kynutá bábovky

Karamelová panna cotta 

Povidloň

Summary
recipe image
Recipe Name
Ořechová roláda
Author Name
Published On
Average Rating
31star1star1stargraygray Based on 5 Review(s)

You may also like

1 komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *