Crumble

Crumble připravuji docela často, celou zimu mám v mrazáku velkou zásobu jahod, malin a borůvek. Skvělé je i Crumble s jablky nebo se švestkami. Je to rozpečené ovoce s drobenkou a jeden z nejlepších a nejrychlejších dezertů 🙂 . Do drobenky můžete přidat vločky, ořechy nebo mandle, záleží jen na vás a vaší chuti 🙂 . 

  • jahody, maliny, borůvky

Na drobenku

  • 100 gramů másla
  • 70 gramů moučkového cukru
  • 50 gramů mandlové mouky ( nebo celých mandlí hrubě pomletých)
  • 100 – 120 gramů hrubé mouky 
  • špetka skořice
  1. Troubu si rozehřejte na 180°C. Z mouky, másla, skořice, cukru a mandlí prsty vytvořím drobenku. 
  2. Ovoce naplním asi do 2/3 zapékací misky a ovoce posypu vrstvou připravené drobenky. Peču přibližně 20 – 30 minut.
  3. Servíruji ještě teplé se šlehačkou nebo zmrzlinou. Ale studené je taky moc dobré 🙂 

 

 

Další ovocné nebo rychlé recepty

Ovocný dort

Jablečný dort

Margotka

Banánový koláč

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Crumbůe
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *