Cibulový koláč

Mám ráda slané koláče – quiche. Koláč je skvělý, křehké těsto a uvnitř zkaramelizovaná cibulka a smetanová náplň se sýrem. Je to ideální pohoštění k víno pro návštěvu 🙂 . 

  • 125 gramů hladké mouky
  • 70 gramů studeného másla
  • sůl
  • 5 lžic studené  vody

Náplň

  • 6 cibulí (bílé i červené)
  • 200 ml smetany
  • 2 velké lžíce zakysané smetany
  •  tymián
  • kousek másla
  • 2 vajíčka
  • kousek výrazného sýra
  • sůl 
  • pepř
  • 1 lžíce tmavého cukru
  1. Nejdříve si připravte těsto – z mouky, másla, vody a soli vypracujte vláčné těsto, které zabalte do potravinářské folie a nechte odpočívat v ledničce. 
  2. Na pánvi rozpusťte máslo, cibuli nakrájejte na půlkolečka a pomalu ji smažte. Může to trvat, tak 10 minut. Cibuly zasypejte cukrem a tymiánem a zase chvilku smažte, až se na cibulce vytvoří karamel.
  3. Troubu předehřejte na 200°C, těsto vyválejte do tvaru zapékací formy, přikryjte pečícím papírem, zasypejte fazolema a pečte dorůžova. 
  4. V misce si připravte smetanovu náplň na koláč – smíchejte sladkou smetanu, zakysanou smetanu, vajíčka, sůl, pepř a sýr. 
  5. Z předpečeného korpusu odstraňte fazole, na povrch koláče rovnoměrně rozmístěte cibuli a zalijte smetanovou náplní. Celý koláč pečte dorůžova. 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Cibulový koláč
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *