Mám ráda slané koláče – quiche. Koláč je skvělý, křehké těsto a uvnitř zkaramelizovaná cibulka a smetanová náplň se sýrem. Je to ideální pohoštění k víno pro návštěvu 🙂 .
- 125 gramů hladké mouky
- 70 gramů studeného másla
- sůl
- 5 lžic studené vody
Náplň
- 6 cibulí (bílé i červené)
- 200 ml smetany
- 2 velké lžíce zakysané smetany
- tymián
- kousek másla
- 2 vajíčka
- kousek výrazného sýra
- sůl
- pepř
- 1 lžíce tmavého cukru
- Nejdříve si připravte těsto – z mouky, másla, vody a soli vypracujte vláčné těsto, které zabalte do potravinářské folie a nechte odpočívat v ledničce.
- Na pánvi rozpusťte máslo, cibuli nakrájejte na půlkolečka a pomalu ji smažte. Může to trvat, tak 10 minut. Cibuly zasypejte cukrem a tymiánem a zase chvilku smažte, až se na cibulce vytvoří karamel.
- Troubu předehřejte na 200°C, těsto vyválejte do tvaru zapékací formy, přikryjte pečícím papírem, zasypejte fazolema a pečte dorůžova.
- V misce si připravte smetanovu náplň na koláč – smíchejte sladkou smetanu, zakysanou smetanu, vajíčka, sůl, pepř a sýr.
- Z předpečeného korpusu odstraňte fazole, na povrch koláče rovnoměrně rozmístěte cibuli a zalijte smetanovou náplní. Celý koláč pečte dorůžova.
Summary

Recipe Name
Cibulový koláč
Author Name
Sesi v cukru
Published On
Preparation Time
Cook Time
Average Rating




