Rychlý, výborný a velmi jednoduchý dezert. Tradiční italský dezert Tiramisu. U nás doma jsme hned jednu skleničku snědli, ani se nestačila vychladit na druhý den 🙂 .
- 250 gramů mascarpone (1 krabička)
- cukrářské piškoty
- 150 ml silné kávy
- 3 domácí vajíčka (žloutky a bílky zvlášť)
- 50 gramů cukru moučka
- špetka soli
- 30 ml likéru Amareto
- tabulka hořké čokolády (alespoň 70%kakaa)
- 30 gramů másla
- kakaový prášek
- Všechny potřebné ingredience jsem i ráno vyndala z ledničky, aby měli stejnou pokojovou teplotu.
- Tabulku čokolády a máslo rozehřejte na polevu.
- Uvařila jsem si silnou rozpustnou kávu.
- Rozdělila jsem si bílky a žloutky. Žloutky jsem vyšlehala do pěny s moučkovým cukrem, přidala jsem i trochu Amareta. Pomalu jsme zašlehala mascarpone. Čistou a suchou metlou jsem si se špetkou soli vyšlehala 3 bílky.
- Bílky jsem opatrně smíchala se žloutkovou pěnou.
- Připravila jsem si skleničky, dala do nich piškoty, zalila připravenou kávou a amaretem a opatrně potřela vrstvou rozpuštěné čokolády. Do každého pohárku jsem dala část výborného krému, posypala kakaem. Nebo můžete tiramisu posypat strouhanou čokoládou.
Další nepečené dezerty:
Summary

Recipe Name
Tiramisu
Author Name
Sesi v cukru
Published On
3 komentáře