Houbový kuba, jedno z klasických vánočních jídel. Je to směs luštěnin. hub a vše dochuceno česnekem a majoránkou. Bohužel doma u nás ho jím jenom já. Nevařím ho na Štědrý den, ale v době adventu k obědu. Mám k němu vánoční vinnou klobásu. Je to jednoduché a snadné vánoční jídlo 🙂 .
- lžíce sádla
- velká hrst sušených hub
- 250 gramů bulguru
- 250 gramů směsi Racio od Podravky ( ječné kroupy, hrách zelený půlený, pohanka, čočka, hrách žlutý půlený, čočka červená)
- sůl
- pepř
- majoránka
- česnek
- bobkový list
- kmín
- Nejdříve je potřeba uvařit luštěniny a bulgur. Luštěninou směs propláchněte a uvařte s bobkových listem do měkka. Stejně jak i bulgur, akorát k němu do vody přidávám sůl a olivový olej.
- Houby chviličku povařte. Cibuly nakrájejte na jemno.
- Na sádle osmažte cibuli, přidejte houby a restujte tak 5 minut, přidáte scezené luštěniny a bulgur a chvilku restujeme. Dochutíte majoránkou, solí, pepřem, kmínem a česnekem. Na majoránce a česneku nešetřete.
- Houbového kubu můžete zapéct v troubě, ale opatrně, aby jste ho nevysušili.
- Já ho pro sebe nezapékám, mám ho ráda jen tak s kyselou okurkou.
Vánoční recepty
Summary

Recipe Name
Houbový kuba
Author Name
Sesi v cukru
Published On