Vánoční houbový kuba

Houbový kuba, jedno z klasických vánočních jídel. Je to směs luštěnin. hub a  vše dochuceno česnekem a majoránkou. Bohužel doma u nás ho jím jenom já. Nevařím ho na Štědrý den, ale v době adventu k obědu. Mám k němu vánoční vinnou klobásu. Je to jednoduché a snadné vánoční jídlo 🙂 . 

  • lžíce sádla
  • velká hrst sušených hub
  • 250 gramů bulguru
  • 250 gramů směsi Racio od Podravky ( ječné kroupy, hrách zelený půlený, pohanka, čočka, hrách žlutý půlený, čočka červená)
  • sůl
  • pepř
  • majoránka 
  • česnek
  • bobkový list
  • kmín
  1. Nejdříve je potřeba uvařit luštěniny a bulgur. Luštěninou směs propláchněte a uvařte s bobkových listem do měkka. Stejně jak i bulgur, akorát k němu do vody přidávám sůl a olivový olej. 
  2.  Houby chviličku povařte. Cibuly nakrájejte na jemno. 
  3. Na sádle osmažte cibuli, přidejte houby a restujte tak 5 minut, přidáte scezené luštěniny a bulgur a chvilku restujeme. Dochutíte majoránkou, solí, pepřem, kmínem a česnekem. Na majoránce a česneku nešetřete. 
  4. Houbového kubu můžete zapéct v troubě, ale opatrně, aby jste ho nevysušili. 
  5. Já ho pro sebe nezapékám, mám ho ráda jen tak s kyselou okurkou. 

  

Vánoční recepty

Medové řezy

Mandlové rohlíčky

Sýrové sušenky

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Houbový kuba
Author Name
Published On

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *