Vánoční houbový kuba

Houbový kuba, jedno z klasických vánočních jídel. Je to směs luštěnin. hub a  vše dochuceno česnekem a majoránkou. Bohužel doma u nás ho jím jenom já. Nevařím ho na Štědrý den, ale v době adventu k obědu. Mám k němu vánoční vinnou klobásu. Je to jednoduché a snadné vánoční jídlo 🙂 . 

  • lžíce sádla
  • velká hrst sušených hub
  • 250 gramů bulguru
  • 250 gramů směsi Racio od Podravky ( ječné kroupy, hrách zelený půlený, pohanka, čočka, hrách žlutý půlený, čočka červená)
  • sůl
  • pepř
  • majoránka 
  • česnek
  • bobkový list
  • kmín
  1. Nejdříve je potřeba uvařit luštěniny a bulgur. Luštěninou směs propláchněte a uvařte s bobkových listem do měkka. Stejně jak i bulgur, akorát k němu do vody přidávám sůl a olivový olej. 
  2.  Houby chviličku povařte. Cibuly nakrájejte na jemno. 
  3. Na sádle osmažte cibuli, přidejte houby a restujte tak 5 minut, přidáte scezené luštěniny a bulgur a chvilku restujeme. Dochutíte majoránkou, solí, pepřem, kmínem a česnekem. Na majoránce a česneku nešetřete. 
  4. Houbového kubu můžete zapéct v troubě, ale opatrně, aby jste ho nevysušili. 
  5. Já ho pro sebe nezapékám, mám ho ráda jen tak s kyselou okurkou. 

  

Vánoční recepty

Medové řezy

Mandlové rohlíčky

Sýrové sušenky

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Houbový kuba
Author Name
Published On

You may also like

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *