Dlouho jsem nepekla bábovku. A ořechovou ještě možná vůbec. Měla jsem zbylé pekanové i lískové ořechy. A vlašských ořechů mám také hodně. Bábovka krásně voněla a byla skvělá 🙂 .
- 220 gramů másla
- 200 gramů ořechů (70 g pekanových, 70 g lískových, 60 g lískových)
- 6 vajec – žloutky a bílky zvlášť
- špetka soli
- 50 – 100 ml smetany
- 180 gramů moučkového cukru
- 2 vanilkové cukry
- 100 gramů polohrubé mouky
- prášek do pečiva
- Formu na bábovku vymažte máslem a vysypejte hrubou moukou. Troubu předehřejte na 160 °C.
- Máslo a moučkový i vanilkový cukr vyšlehejte do nadýchané bílé pěny. Po jednom zašlehejte žloutky. Pomalu přilévejte smetanu.
- Ořechy rozemelte na jemno, mouku smíchejte s práškem do pečiva. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu.
- Do vaječné směsi pomalu začněte vmíchávat ořechy, mouku a pak lehce v sníh z bílků.
- Těsto nalijte do bábovkové formy a bábovku upečte. Při pečení bábovky střídejte teplotu, aby se vám bábovka krásně dopekla.
Další inspiraci na sladkou snídani
Summary

Recipe Name
Ořechová bábovka
Author Name
Sesi v cukru
Published On
1 komentář