Bílkové sušenky

Bílkový chlebíček – sušenky je cukroví na poslední chvíli nebo když máte zbylé bílky. Někdy dávám mandle a někdy směs různých ořechů. Pokaždé zmizí brzo z misky 🙂 . 

  • 4 – 5 bílků
  • 100 gramů moučkového cukru
  • špetka soli
  • 100 gramů hladké mouky
  • 150 gramů neloupaných mandlí
  1. Formu na srnčí hřbet vymažte a vysypejte moukou. Bílky se špetkou soli vyšlehejte do tuha. Mísa musí být suchá a nesmí být mastná. 
  2. Do vyšlehaných bílků po lžících zašlehejte cukr, Vznikne vám krásně lesklý sníh. Pak můžete po lžících zašlehat mouku. 
  3. Do vniklého těsta stačí už jen stěrkou zamíchat mandle a těsto vyklopte do připravené pečící formy. Bílkový chlebíček pečte přibližně na 160 – 170 °C 20 – 30 minut. 
  4. Po upečení chlebíček vyklopte, nechte vychladnou a ostrým nožem nakrájejte na velmi tenké plátky. 
  5. Plátky bílkového chlebíčku rozložte na plech s pečícím papírem a sušte přibližně na 70 °C. 

 

Vánoční cukroví nebo dezerty

Karamelová panna cotta

Roláda s tvarohovým krémem

Medové perníčky

Sýrové tyčky

Mandlové rohlíčky

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Bílkové sušenky
Author Name
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *