Trhané vepřové maso

Mám ráda maso možná více než sladké. Ráda vařím recepty z jednoho hrnce :-). Celé jídlo je skvěle dochucené a nezašpiní se tolik nádobí. Recepty z jednoho hrnce nejsou náročné na čas a jsou moc dobré. Trhané maso, je jedním z nich.

Trhané maso je superšťavnaté nenáročné na přípravu. Hodí se na chleba nebo třeba jen tak se salátem 🙂 . 

  • 1 kg vepřového plecka
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžíce hrubozrnné hořčice 
  • 1 lžička mleté papriky
  • špetka chilli 
  • kmín
  • česnek
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 6 rajčat
  • 2 velké cibule
  • 1 lahev piva
  • 1 lžíce medu
  1. Maso omyjte a osušte. V misce smíchejte sůl, olivový olej, kmín, pepř, prolisovaný česnek, hořčici, med, papriku, špetku chilli  a marinádou pomažte celé maso a nechte nejméně 6 hodin odpočívat v zapékací misce v ledničce.
  2. Okolo masa položte na hrubo nakrájenou cibuli, rajčata a podlijte pivem. 
  3. Maso pečte v rozehřáté troubě asi na 160 – 170 °C  2 – 3 hodiny. 
  4. Během pečení můžete už maso trhat na kousky a promíchávat s rozpečenými rajčaty a vypečenou šťávou. Podle potřeby podlévejte pivem nebo můžete i trochu vodou. Podle chuti trhané maso dochuťte solí a můžete přidat špetku sušeného tymiánu.
  5. Maso podávejte na chlebu nebo v housce. Nezapomeňte na salát  a dresing. 

 

Na blogu nemám jenom sladké recepty ale i masové 🙂 . 

Ráda vařím jídla v jednom hrnci, jako třeba kuře na zelenině nebo moje oblíbené pečené kuře v mléce.

Výborné jídlo, které skvěle vypadá – Skotské vejce

A nejjednodušší a nejlepší večeře je Bramborová omeleta. Stačí už je salát a úžasné jídlo je hned na stole. 

7

 

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Trhané vepřové maso
Author Name
Published On

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *