Podzimní krémová polévka a batátové hranolky

Krémové polévky jsou v chladném počasí to nejlepší. Já jsem posbírala poslední rajčata a papriky ze skleníku. Doma jsem měla kousek dýně  a vznikla úžasná krémová zeleninová polévka. A k polévce jsem si udělala batátové hranolky. Nedalo se ji odolat, snědla jsem ji hned, jak jsem dofotila 🙂 . 

  • 1/4 zbylé dýně
  • 6 rajčat
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • 4 oranžové papriky
  • vývar nebo voda
  • sušený tymián
  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostky, rajčata na čtvrtky, papriky na kostky a dýni také na kostičky. 
  2. Připravte si větší hrnec, nalijte tam asi tak 6 lžic olivového oleje, vhodně cibuli a smažte pár minut. 
  3. Přidejte dýni, chvilku smažte pak papriky a opět chvilku smažte a nakonec rajčata. Zeleninu promíchejte  a ještě tak 3 minuty prosmažte. 
  4. K zelenině přidejte vývar a trochu soli a uvařte do měkka. 
  5. Polévku rozmixujte tyčovým mixérem, dochuťte solí, pepřem, česnekem a tymiánem. Pokud se vám bude zdát hodně hustá, malinko ji nařeďte vodou. 
  6. K podávání si udělejte třeba topinky nebo batátové hranolky 🙂 . 

  

Pro milovníky polévek tu mám pár receptů. Jedna z nejlepších zimních polévek, fazolovou polévku z mungo fazolí. Nejoblíbenější polévku Adama rajčatovou polévku

A nesmím zapomenout na podzimní klasiku – dýňovou polévku

Summary
recipe image
Recipe Name
Zeleninová polévka
Author Name
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *