Jednoduchý hruškový koláč

Dostala jsem košík krásně zralých a šťavnatých hrušek. Upekla jsem jednoduchý vláčný koláč s hruškami a zbytek hrušek suším na křížaly na zimu 🙂 . Koláč je akorát sladký a skvěle chutná. 

  • 2 domácí vajíčka
  • 2 lžíce moučkové cukru
  • 1 lžíce vanilkového cukru 
  • 110 gramů hladké mouky
  • 3 lžíce kokosu (mandlí)
  • 50 gramů rozehřátého másla
  • prášek do pečiva 
  • 100 ml smetany
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 2 hrušky
  1. Hrušky oloupejte, jednu nakrájejte na menší kostičky a druhou na plátky. V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a kokos (mandle) .
  2. Celá vajíčka vyšlehejte s oběma cukry do nadýchané pěny, pomalu přilijte rozehřáté máslo, sladkou smetanu a pak zakysanou, už jen krátce prošlehejte. 
  3. Do tekuté směsi vmíchejte hrušku nakrájenou na kostičky a všechnu sypkou směs. Jemně stěrkou nebo metličkou těsto promíchejte a vylijte do dortové formy o průměru 24 cm. Dortová forma je vyložená papírem na pečení a  strany jsou vymazané máslem a vysypané moukou 🙂 . Pečte v předehřáté troubě na 170° 30 – 40 minut, proveďte test špejlí. 

    

Hruškové recepty jsou skvělé, vláčné a mají výraznou chuť. Letos jsem už pekla Čokoládový chlebíček s hruškou

A minulý rok zase Hruškový koláč s mandlovou náplní.

Báječný je i koláč z červené řepy. A kdo má rád jablka, tak mu jistě zachutná retro jablečný dort nebo obrácený jablečný koláč. 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Hruškový koláč
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *