Dostala jsem košík krásně zralých a šťavnatých hrušek. Upekla jsem jednoduchý vláčný koláč s hruškami a zbytek hrušek suším na křížaly na zimu 🙂 . Koláč je akorát sladký a skvěle chutná.
- 2 domácí vajíčka
- 2 lžíce moučkové cukru
- 1 lžíce vanilkového cukru
- 110 gramů hladké mouky
- 3 lžíce kokosu (mandlí)
- 50 gramů rozehřátého másla
- prášek do pečiva
- 100 ml smetany
- 1 kelímek zakysané smetany
- 2 hrušky
- Hrušky oloupejte, jednu nakrájejte na menší kostičky a druhou na plátky. V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a kokos (mandle) .
- Celá vajíčka vyšlehejte s oběma cukry do nadýchané pěny, pomalu přilijte rozehřáté máslo, sladkou smetanu a pak zakysanou, už jen krátce prošlehejte.
- Do tekuté směsi vmíchejte hrušku nakrájenou na kostičky a všechnu sypkou směs. Jemně stěrkou nebo metličkou těsto promíchejte a vylijte do dortové formy o průměru 24 cm. Dortová forma je vyložená papírem na pečení a strany jsou vymazané máslem a vysypané moukou 🙂 . Pečte v předehřáté troubě na 170° 30 – 40 minut, proveďte test špejlí.
Hruškové recepty jsou skvělé, vláčné a mají výraznou chuť. Letos jsem už pekla Čokoládový chlebíček s hruškou.
A minulý rok zase Hruškový koláč s mandlovou náplní.
Báječný je i koláč z červené řepy. A kdo má rád jablka, tak mu jistě zachutná retro jablečný dort nebo obrácený jablečný koláč.
Summary

Recipe Name
Hruškový koláč
Author Name
Sesi v cukru
Published On
Preparation Time
Cook Time
Average Rating





1 komentář