Dýňová bábovka s ořechy

Tak je tu další dýňový recept 🙂 . Tentokrát na nadýchanou dýňovou bábovku s ořechy. Dýně máme doma všude, mám je ráda pro jejich barvy a tvary, ale hlavně pro všestrannost v kuchyni. Dokážete z nich vykouzlit skvělé podzimní recepty, ať už sladké nebo slané. 

  • 5 domácích vajíček – žloutky a bílky zvlášť
  • 120 gramů moučkového cukru
  • pomerančová kůra
  • 120 gramů rozehřátého másla
  • 300 gramů dýňového pyré – měla jsem muškátovou dýni
  • 80 gramů ořechů
  • skořici
  • mletý zázvor
  • špetka soli
  • muškátový oříšek
  • 150 gramů polohrubé mouky
  • prášek do pečiva
  1. Žloutky vyšlehejte s moučkovým cukrem a pomerančovou kůrou do nadýchané pěny.
  2. V misce si smíchejte mleté ořechy, polohrubou mouku, zázvor, skořici, muškát a prášek do pečiva.
  3. K žloutkům pomalu přilévejte rozehřáté máslo a zase chviličku šlehejte. Do nadýchané žloutkové směsi přidejte dýňové pyré.
  4. Vyšlehejte bílky se špetkou soli do nadýchaného pevného sněhu.
  5. Do dýňového těsta pomalu zamíchejte sypkou směs a nakonec nadýchané bílky.
  6. Těsto vylijte do vymazané a vysypané bábovkové formy a pečte v předehřáté troubě na 170°C asi 40 minut.

Dýňové pyré 

  1. Troubu předehřejte na 170 – 180 °C.
  2. Dýni oloupejte, vydlabejte a rozkrájejte na menší kousky. Hokaido se loupat nemusí! 
  3. Připravte si plech s papírem na pečení, rozložte na něj kousky dýně, zakapejte olivovým olejem a dejte do trouby péct.
  4. Dýni upečte do měkka a pak už stačí jen dýni rozmixovat v robotu nebo rozmačkat vidličkou.

Pro milovníky dýně přidávám pár dalších receptů  – Dýňový chlebíček, Dýňové tartalekty a nebo Dýňové noky.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Dýňová bábovka
Author Name
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *