Strouhaný kakaový koláč

Na tento koláč jsem myslela už dlouhou a dlouho jsem na něho měla chuť. Hned dopoledne jsem se do jeho pečení pustila. A moc jsem se těšila, až vychladne a dám si svoji odpolední kávu :-).

  • 220 gramů hladké mouky
  • 1 vajíčko
  • 70 gramů cukru moučky
  • 5 lžic mléka
  • 1/4 čajové lžičky prášku do pečiva
  • 130 gramů másla
  • 2 – 3 lžíce kakaa

Na tvarohovou náplň

  • 1 tvaroh ve vaničce 
  • 1 tvaroh v papíru
  • 1/2 vanilkového pudingu 
  • 2 vajíčka
  • 1 vanilkový cukr
  • 3 lžíce moučkového cukru
  1. Troubu si předehřejte na 170 stupňů, plech na pečení si vymažte a vysypejte polohrubou moukou. Já jsem použila menší plech 24 x 24 cm.
  2. Připravte si těsto, můžete ručně nebo v robotu. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a kakaem. Přidejte vajíčko, máslo, cukr a mléka a vypracujte pevné těsto. Zabalte ho do potravinářské folie a nechte v ledničce aspoň 30 minut odpočívat.
  3. Než vám těsto vychladne, umíchejte si tvarohovou náplň. Do větší misky si dejte oba tvarohy, vajíčka, oba cukry a vanilkový puding. Ručně vyšlehejte hladký tvarohový krém.
  4. Vychladlé těsto si rozpulte na dvě poloviny. První polovinu těsta nahrubo nastrouhejte na plech, na těsto nalijte všechnu tvarohovou náplň a uhlaďte stěrkou. Druhou polovinu těsta opět nahrubo nastrouhejte na tvarohovou náplň a dejte péct. Pečte 30 – 40 minut. Koláč chutná nejlépe úplně vychlazený. 

Jednoduché koláče jsou snad ze všech nejoblíbenější :-). Tyhle řezy jsem pekla, když jsme jeli odpoledne všichni na ryby. Jsem si jistá že bych sebou mohla zabalit třeba i bábovku – tvarohovou nebo šlehačkovou.

A já mám ráda perníky s čokoládou nebo ovocem 🙂 . 

 

 

Summary
Recipe Name
strouhaný kakaový koláč
Author Name
Published On

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *