Čokoládovo – hruškový koláč

Mám ráda čokoládové recepty. A hruška se k čokoládě skvěle hodí. Čokoládový koláč je skoro bez mouky a jsou tam na hrubo nastrouhané mandle a hodně čokolády. Výborný podzimní dezert.

  • 4 vajíčka
  • 4 lžíce tmavého cukru
  • 100 gramů rozehřátého másla
  • 100 gramů hrubě mletých mandlí
  • 250 gramů rozehřáté čokolády
  • 4 plné lžíce polohrubé mouky
  • 2 hrušky
  • trochu prášku do pečiva
  1. Formu na chlebíček vyložte papírem na pečení a troubu rozehřejte na 160 – 180 °C, během pečení jsem na chvilku teplotu ubrala a pak zase přidala. Máslo rozehřejte a stejně tak i čokoládu
  2. Celá vajíčka vyšlehejte s cukrem do pěny, asi tak po 10 minutách pomalu zašlehejte máslo a čokoládku. 
  3. Do čokoládové směsi přimíchejte nahrubo nasekané mandle a mouku smíchanou s práškem do pečiva a hotové těsto nalijte do formy. 
  4. Hrušku rozkrájejte na plátky a ponořte vedle sebe do těsta. Teď už stačí jen chlebíček upéct 🙂 . 

Hruškové koláče jsou možná trochu neobvyklé, ale moc dobré, minulý rok jsem pekla hruškový koláč s mandlovou příchutí. 

Skvělé jsou i muffiny s banánem, těsto buď naliju do formy na muffiny nebo na chlebíček.

A další chlebíček z dýně, je typicky podzimní dezert. 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Hrušková koláč
Author Name
Published On

You may also like

1 komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *