Jablkové muffiny

Muffiny peču ráda, je to skvělý dezert a ještě k tomu krásně vypadá. Potřebovala jsem taky spotřebovat jablka ze zahrádky. Muffiny jsem upekla pro děti na tábor, kde Adam tráví poslední týden letních prázdnin.  Těsto je díky jablkům vláčné a moc dobré. Některé muffiny jsem posypala zbylou drobenkou 🙂 . 

  • 180 gramů másla
  • 1 skořicový cukr
  • 120 gramů cukru
  • citronová kůra
  • 2 – 4 jablka (podle velikosti)
  • 6 domácích vajíček
  • 6 lžic mléka
  • 150 gramů polohrubé mouky
  • prášek do pečiva
  • skořice
  • rozinky 
  • rum
  1. Připravte si formičky na muffiny a můžou to být papírové, silikonové nebo formičky v plechu. Máslo, cukr, skořicový cukr a citronovou kůru ušlehejte do nadýchané pěny. Po jednom zašlehejte žloutky. Z bílků si našlehejte pevný, lesklý sníh. Rozinky si namočte na chvilku do rumu.
  2. V misce promíchejte mouku, prášek do pečiva a skořici. 
  3. Do vaječné směsi zašlehejte mléko, po lžících sypkou směs a pak už jen lehce nastrouhaná jablka a nezapomeňte na rozinky. Úplně nakonec vmíchejte bílkový sníh.
  4. Hotové těsto rozdělte do formiček na muffiny a pokud máte v mrazáku zbylou drobenku, posypte muffiny.

Já mám muffiny strašně moc ráda, pokud nestihnu spotřebovat banány, upeču banánové muffiny s čokoládou a ořechovou drobenkou. Stejné těsto používám jako chlebíček. Nebo třeba čokoládové muffiny, není tam žádná mouka jen hodně čokolády a ořechů 🙂 . 

Letos je jablek na zahradách hodně a stejně tak i receptů. Úžasné jsou jablkové koláče se slaným karamelem.  Nebo klasický obrácený jablkový koláč.

Summary
recipe image
Recipe Name
Jablkové muffiny
Author Name
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *