Inspiraci na plněné brambory jsem našla v štůsu receptů, která mám. Základní recept na brambory pochází ze Švédska – plní je česnekem a šalvějí a říkají jim Hasselback. Je to originální a chutná příloha k masu nebo jen tak k salátu. Připravit ji můžete v troubě nebo na grilu.
- omyté syrové brambory se slupkou
- sůl
- slanina
- rajčata
- bazalkové pesto
- kmín
- sýr
- olivový olej
- česnek
- Brambory jsem připravila v troubě. Brambory omyjte a ostrým nožem udělejte v bramboře zářezy. Dejte pozor, abyste bramboru neprořízli.
- Zářezy naplňte třeba slaninou, česnekem, rajčaty nebo bazalkovým pestem. Plněné brambory naskládejte do zapékací misky, posolte a trochu pokmínujte. Mísu zakryjte alobalem, pečte brambory v rozpálené troubě na 200°C.
- Některé brambory můžete těsně před dopečením posypat trochou sýra.
Brambory mám ze všech příloh nejraději. K rychlé večeři často připravuji bramborovou tortillu v různých variantách. Máme ji rádi všichni.
Z brambor se dají připravit i dezerty – bramborové placky. Ty mám nejraději na podzim s hodně máslem 🙂 .
Summary

Recipe Name
Plněné brambory
Author Name
Sesi v cukru
Published On
Average Rating




