Plněné brambory – Hasselback

Inspiraci na plněné brambory jsem našla v štůsu receptů, která mám. Základní recept na brambory pochází ze Švédska – plní je česnekem a šalvějí a říkají jim Hasselback. Je to originální  a chutná příloha k masu nebo jen tak k salátu. Připravit ji můžete v troubě nebo na grilu. 

  • omyté syrové brambory se slupkou
  • sůl
  • slanina
  • rajčata
  • bazalkové pesto
  • kmín
  • sýr
  • olivový olej
  • česnek
  1. Brambory jsem připravila v troubě. Brambory omyjte a ostrým nožem udělejte v bramboře zářezy. Dejte pozor, abyste bramboru neprořízli. 
  2. Zářezy naplňte třeba slaninou, česnekem, rajčaty nebo bazalkovým pestem. Plněné brambory naskládejte do zapékací misky, posolte a trochu pokmínujte. Mísu zakryjte alobalem, pečte brambory v rozpálené troubě na 200°C. 
  3. Některé  brambory můžete těsně před dopečením posypat trochou sýra.

Brambory mám ze všech příloh nejraději. K rychlé večeři často připravuji bramborovou tortillu v různých variantách. Máme ji rádi všichni.

Z brambor se dají připravit i dezerty – bramborové placky. Ty mám nejraději na podzim s hodně máslem 🙂 . 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Plněné brambory
Author Name
Published On
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *