Polévka z pečených rajčat

Ve skleníků máme krásně zralá rajčata všemožných barev a velikostí. Vraceli jsme se z dovolené a Adam si přál k obědu polévku z pečených rajčat. Než se vzbudil, vstával v 11:30 měla jsem polévku uvařenou i nafocenou na blog. Tak si ji taky uvařte, my jsme ji měli i k večeři 🙂 . 

  • rajčata – různě barvy i velikosti asi tak 1 kg
  • 2 cibule
  • česnek
  • olivový olej
  • sůl 
  • zeleninový vývar – přibližně asi 1 litr
  • chilli  – jen malinko
  1. Rajčata omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Vložte do zapékací misky, přidejte cibuli, česnek, posolte a dejte do rozpálené trouby rozpéct rajčata. 
  2. Mezitím si pokud nemáte připravte zeleninový vývar nebo můžete použít jen vodu, ale s vývarem je polévka lepší. 
  3. Upečená rajčata s cibulí i česnekem rozmixujte ponorným mixérem, pomalu začněte přidávat vývar. Hotovo polévku dochuťte solí a česnekem 
  4. K polévce se hodí opečená bagetka s pestem nebo parmezánem.

Rajčata mám ráda už od dětství, nejraději mám chleba se sádlem 🙂 . Vy určitě zkuste rajčatovou galettku, je hned hotová a hodí se i jako jednoduché občerstvení pro návštěvu. 

Já mám rajčata ráda k pečenému kuřeti, dodají masu skvělou chuť a výpek z masa je o hodně lepší. 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Rajčatová polévka
Author Name
Published On
Average Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *