Rajčatová galettka

Je sezóna rajčat 🙂 . Dozrálo nám spousta krásných červených sladkých rajčat. Je škoda je nevyužít. Připravila jsem slané křehké těsto plné sýra a rajčat.  Můžete použít všechny druhy a barvy, které najdete na zahrádce, galettka opravdu stojí za to  🙂 . 

  • 150 gramů hladké mouky (může být i celozrnná)
  • 80 gramů másla
  • větší špetka soli
  • 3 lžíce studené vody
  • 100 gramů nastrouhaného sýra – parmezán, pecorino
  • timián
  • sůl
  • pepř
  1. Ze všeho nejdříve si připravte těsto na galettku. Je to klasické křehké těsto – v misce smíchejte mouku, sůl, máslo a vodu a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské folie a nechte v ledničce 30 minut odpočívat. 
  2. Sýr nastrouhejte a rajčata nakrájejte. Těsto na galettku vyválejte. Do středu dejte nastrouhaný sýr, nechte přibližně 2 cm volné okraje, na sýr narovnejte rajčata. Okraje postupně zahněte. Galettku posolte, popepřete a posypejte timiánem. Okraje potřete vajíčkem.
  3. Pečte ve vyhřáté troubě přibližně na 170°C asi 30 – 40 minut. 

Máte rádi rychlé večeře a ještě ke všemu z jednoho hrnce? V létě je hodně možností a hodně zeleniny, já mám ráda nádivku v cukety a  bramborovou tortillu

Z rajčat jsou dobrý taky koláč. 

O víkendu zkuste recept na pečené kuře v mléce nebo kuře na zelenině.

Summary
recipe image
Recipe Name
Rajčatová galettka
Author Name
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *