Je sezóna rajčat 🙂 . Dozrálo nám spousta krásných červených sladkých rajčat. Je škoda je nevyužít. Připravila jsem slané křehké těsto plné sýra a rajčat. Můžete použít všechny druhy a barvy, které najdete na zahrádce, galettka opravdu stojí za to 🙂 .
- 150 gramů hladké mouky (může být i celozrnná)
- 80 gramů másla
- větší špetka soli
- 3 lžíce studené vody
- 100 gramů nastrouhaného sýra – parmezán, pecorino
- timián
- sůl
- pepř
- Ze všeho nejdříve si připravte těsto na galettku. Je to klasické křehké těsto – v misce smíchejte mouku, sůl, máslo a vodu a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské folie a nechte v ledničce 30 minut odpočívat.
- Sýr nastrouhejte a rajčata nakrájejte. Těsto na galettku vyválejte. Do středu dejte nastrouhaný sýr, nechte přibližně 2 cm volné okraje, na sýr narovnejte rajčata. Okraje postupně zahněte. Galettku posolte, popepřete a posypejte timiánem. Okraje potřete vajíčkem.
- Pečte ve vyhřáté troubě přibližně na 170°C asi 30 – 40 minut.
Máte rádi rychlé večeře a ještě ke všemu z jednoho hrnce? V létě je hodně možností a hodně zeleniny, já mám ráda nádivku v cukety a bramborovou tortillu.
Z rajčat jsou dobrý taky koláč.
O víkendu zkuste recept na pečené kuře v mléce nebo kuře na zelenině.
Summary

Recipe Name
Rajčatová galettka
Author Name
Sesi v cukru
Published On
Average Rating





2 komentáře