Schwarzwaldská roláda

Z posledních višní jsem upekla lehkou kakaovou roládu se kupou šlehačky. Je to snadný a lehký dezert, za pár minut máte hotovo. Nadýchaný kakaový piškot, šlehačka a višně namočené v griotce. 

  • 5 domácích vajíček
  • 5 lžic cukru krupice
  • 50 gramů polohrubé mouky
  • 30 gramů hladké mouky
  • 30 gramů kakaa
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • prášek do pečiva
  • 5 lžic horké vody
  • 50 gramů rozehřátého másla

Ostatní

  • višně
  • griotka
  • 400 – 500 ml smetany
  1. Troubu předehřejte na 180°C, plech vyložte papírem na pečení. Celá vajíčka a cukr ušlehejte do nadýchané pěny, trvá to asi 10 minut.  V jiné misce smíchejte obě mouky, kakao a prášek do pečiva. 
  2. Do vaječné směsi postupně zašlehejte rozehřáté máslo, horkou vodu a zakysanou smetanu a pak i moučnou směs. Těsto nalijte na plech a upečte. 
  3. Roládu smotejte, nechte vychladnout. Višně si vypeckujte a nechte okapat šťávu. Do višňové šťávy nalijte trochu griotky nebo nějakého alkoholu a nechte trochu zredukovat. Šlehačku našlehejte.
  4. Roládu rozmotejte, potřete zredukovanou šťávou, šlehačkou a poházejte višněmi a smotejte. Roládu nechte zchladnout. 
  5. Povrch rolády můžete potřít čokoládou nebo jen zbylou šlehačkou a ozdobit třešněmi. 

Jednoduché letní dezerty jsou nejlepší, jsou hned hotové. V létě jsou oblíbené panna cotty, božské dezerty, která vám ztuhnou přes noc v ledničce. 

A velkou oblibu mají i obrácené koláče, já mám na blogu s nektarinkama,  ale skvělé jsou i s jabkama a švestkama. 

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Schwarldwalská roláda
Author Name
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *