Cheesecake s třešměmi a drobenkou

Inspiraci na dort jsem našla ve starším čísle časopisu o vaření. Ještě jsem chtěla něco upéct s třešněmi,  bylo mi líto krásně zralých červených třešní na zahradě. Není to úplně klasický cheesecake, ale je strašně dobrý. Třešně dodají dortu skvělou chuť a mandlová drobenka je skvělá. 

Základní vrstva dortu je stejná jako u velikonočního cheesecake

Náplň

  • 250 gramů mascarpome
  • 250 gramů tučného tvarohu
  • 2 domácí vajíčka
  • 200 ml smetany
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 1 lžíce vanilkového cukru
  • citronová kůra
  • vypeckované třešně

Mandlová drobenka

Přiznám se, že jsem suroviny na drobenku nevážila. Já jednoduše smíchám 50 gramů hrubě mletých mandlí, máslo, hrubou mouku a moučkový cukru. Drobenku  propracuji prstama a je hotovo. 

  1. Formu na dort vyložte papírem na pečení. A připravte sušenkový základ podle receptu velikonoční cheesecake a nechte ztuhnout v ledničce. 
  2. Mascarpone, smetanu, tvaroh,vajíčka, oba cukry a citronovou kůru ruční metlou vyšlehejte do hladkého krému a ten nalijte na ztuhlý sušenkový základ a pečte v předehřáté troubě asi na 160°C asi 30 minut. 
  3. Dort posypejte vypeckovanými třešněmi a drobenkou a dopečte. Myslím, že 30 – 40 minut bude stačit.

Pokud máte rádi třešně, jako já, upečte jednoduché tvarohové řezy s třešněmi, vzala jsem je do práce ke kávě a během chvilky nezbyl ani kousek. 

Blíží se léto a v létě jsou nejobllíbenější ovocné dezerty. Já máme hodně ráda meruňky, v klasické buchtě, knedlíkách nebo jen tak ke svačině. 

A bude i sezóna borůvek a ty se nejvíce hodí do nadýchaných borůvkových knedlíků

Summary
recipe image
Recipe Name
Cheesecake s drobenku
Published On
Preparation Time
Cook Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *