Na zahradě nám dozrává velká spousta krásných sladkých, červených třešní. Je škoda je nevyužít na pečení do koláčů nebo taky třeba na skvělou třešňovou marmeládu. A já mám nejraději třešňový kompot 🙂 .
- 2 domácí vajíčka
- 3 lžíce cukru krupice
- 10 lžic oleje
- 1/4 l kefíru nebo podmáslí
- 2 lžíce kakaa
- prášek do pečiva
- 150 gramů hladké mouky
- 2 zbylé bílky pokud máte v ledničce
Na tvaroh
- 1 vanička tvarohu
- 1 vanička sýru philadelphia
- 1 vajíčko
- 1/2 vanilkového pudingu
- cukr – podle chuti
- 1 lžíce vanilkového cukru
- 2 velké hrsti třešních
- Začněte šlehat vajíčka a cukr do pěny, postupně přidávejte olej, kefír a mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Pokud máte zbylé bílky, klidně je do těsta přidejte.
- Ingredience na tvarohovou náplň také smíchejte dohromady a je to.
- Formu na koláč nebo menší plech vymažte máslem a vysypejte kokosem, nalijte na něj polovinu tmavého těsta, pak dejte tvarohovou náplň a vypeckované třešně a přelijte zbytkem tmavého těsta.
- Upečte ve vyhřáté troubě, nechte vychladnou a podávejte.
Pokud jste milovníky snadných letních dezertů. tak nezapomeňte upéct piškotovou roládu s jahodami.
Já mám v létě ráda osvěžující dezerty, třeba citronový koláč nebo ricottový koláč s mandlemi.
Děti mají rády zmrzlinu, my nejvíce jahodovou a já semifreddo s ovocem.
Summary
Recipe Name
Třešňový koláč
Author Name
Sesi v cukru
Published On
Average Rating




