Tuhle roládu budete mít hotovou za pár minut a ze stolu zmizí ještě rychleji. Nadýchaný piškot, krém a vaše domácí sladké, červené jahody ze zahrádky 🙂 .
Na piškot
- 4 domácí vajíčka
- 6 lžic cukru krupice
- 6 lžic oleje
- 6 lžic horké vody
- 1 vanilkový cukr
- 8 lžic polohrubé mouky
- trochu prášku do pečiva
- jahody
Na krém
- 1 mascarpone
- 250 ml šlehačky
- 1 lžíce moučkového cukru (přesátého)
- Celá vajíčka začněte šlehat s cukrem třeba 10 minut. Dokud nebudete mít vajíčka s cukrem našlehaná do krásně pěny. Pomalu přilévejte vodu a olej za vše pořádně zašlehejte. Lehce vmíchejte mouku s práškem do pečiva a těsto nalijte na plech vyložený papírem na pečení a upečte ve vyhřáté troubě na 170 – 180°C.
- Upečenou roládu nechte malinko vychladnout, přikryjte ji papírem na pečení, otočte, vrchní papír sundejte a roládu stočte a nechte vychladnout.
- Smetanu, cukru a mascarpone pomalu vyšlehejte do krému. Šlehačka i mascarpone musí mít stejnou teplotu, já je nechávám v ledničce a ihned spolu vyšlehám.
- Roládu rozmotejte, potřete krémem a kousky jahod a smotejte do rolády. Zbylým krémem ozdobte vrch rolády a nechte roládu chvilku uležet v ledničce.
Rolády peču moc ráda, vypadají krásně a taky moc dobře chutnají. Jako slavnostní rolády já moc ráda peču roládu s krémem z bílé čokolády, tak ne božská.
Letních dezertů je strašná spousta. skvělá je galetka s jahodami a rebarborou. Letní osvěžující dezert je pana cotta se sladkou vrstvou jahod.
Děti mají rádi zmrzlinu, tak jim připravte semifreddo. Skvělá, sladká polozmrzlina s ovocem.
Summary

Recipe Name
Piškotová roláda
Author Name
Sesi v cukru
Published On
1 komentář