Rebarborová limonáda

V létě vás nejvíce osvěží domácí limonády a šťávy. Já už mám uvařenou bezovku a trochu jahodové šťávy. Bylo mě líto rebarbory, tak jsem připravila osvěžující rebarborovou šťávu. Do jedné sklenice jsem rozmixovala jahody a kombinace jahod a rebarbory je snad ještě lepší 🙂 .  

  • 150 gramů rebarbory
  • 500 ml vody + voda na naředění
  • šťáva z 1/2 citronu
  • 1 lžíce třtinového cukru ( nebo medu)
  • led
  1. Rebarboru oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Nakrájenou rebarboru rozmixujte s 250 ml vody a šťávu přeceďte, aby jste tam neměli zbytek vláken z rebarbory. 
  2. Přilijte zbytek vody a lžíci cukru. Šťávu slijte do skleněné lahve a nechte vychladnout. Servírujte s citronem a ledem. Rebarborovou šťávu můžete naředit podle chuti
  3. Pro změnu můžete do šťávy přidat jahody a nebo bezovku, získáte tak novou šťávu i chuť. 

Já celé léto připravuji šťávy na na zimu. Můžete je připravit z bylin i z ovoce. Prní šťávu, kterou připravuji je bezovka, tu znáte určitě všichni, krásně voní po bezu a citronu. Nejoblíbenější šťáva Adama je levandulová. Pak pokračuji rybízovou, jahodovou a malinovou. Pokud to ještě stihnu tak mátovou a nebo smíchám všechny bylinky, co najdu. Tak je zkuste, jsou hotové raz dva a jsou nejlepší 🙂 . 

Summary
recipe image
Recipe Name
Rebarborová limonána
Author Name
Published On
Cook Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *