Galetka s jahodami a rebarborou

Pomalu začínají na  dozrávat jahody a na rebarbory je pořád ještě taky dost. Upekla jsem galetku se sladkými jahodami a nakyslou rebarborou. Je to jedna z nejlepších ovocných kombinací léta. Tak ji taky vyzkoušejte 🙂 . 

  • 60  gramů másla
  • 1 žloutek
  • 130 – 150 gramů hladké mouky
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • špetka soli
  • 2 lžíce studené vody

Na náplň

  • jahody
  • rebarbora
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce škrobu
  1. Z mouky, másla, žloutku, soli, cukru a vody vypracujete hladké těsto, které zabalte do folie a nechte 30 minut odpočívat v ledničce. 
  2. Rebarboru oloupejte a nakrájejte na menší kousky, jahody nakrájejte taky na kousky a dejte do misky. Přidejte cukr a škrob a lehce promíchejte. 
  3. Těsto rozdělte na dva díly, každý vyválejte do  tvaru kruhu, nemusí být přesný tvar. Na skoro celé těsto dejte ovoce, nechte okraje asi 3 cm a ty přehněte na ovoce. Hotovou galetku přeneste na plech a upečte ve vyhřáté troubě. Hotovou galetku stačí jen pocukrovat a je to. 

Máte rádi jahody, v létě je jich všude plno. Další ideální kombinace je třeba pawlova s pořádnou vrstvou jahod a nebo snadná jahodová zmrzlina. 

A nesmím zapomenout na rebarboru, ta je svou chutí naprosto jedinečná, je ideální do koláčů – třeba do rebarborového s mandlemi a nebo třeba klasický třený koláč s rebarborou? 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Galetka s rebarborou a jahodami
Author Name
Published On
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *