Lilkové závitky

Recepty z lilku jsou stále oblíbenější. Tento recept je snadný na přípravu i na suroviny. Hodí se k letním pozdním obědům nebo na večeři. Můžete je naplnit masovou náplní nebo jako já, směsí špenátu a tvarohu. K tomu kousek pečiva a sklenka vína a večeře je na stole za pár minut 🙂 . 

  • 1 lilek
  • olivový olej
  • sůl
  • pepř
  • 250  gramů tvarohu
  • listový špenát
  • muškátový oříšek
  • špetka strouhanky
  • parmezán

Na rajčatovou omáčku

  • cibule
  • česnek
  • 1 plechovka rajčat
  • 10 čerstvých rajčat
  • 100 ml bílého vína
  • 100 ml vody
  1. Lilek nakrájejte na dlouhé plátky, pomažte je olivovým olejem a naskládejte na plech s pečícím papírem a pečte do měkka. Trvá to 10 – 20 minut. 
  2. Smíchejte tvaroh, sůl, pepř, špetku muškátového oříšku a špenát. Můžete použít čerstvý nebo zmražený listový špenát. Tvarohovo-špenátovou dejte na konec lilku a zamotejte.
  3. Rajčatová omáčka – cibuli a česnek nakrájejte na jemno a osmažte na olivovém oleji, přidejte čerstvá cherry rajčata, plechovku loupaných rajčat  a víno a vodu, pokud je potřeba. Dochuťte solí a pepřem. 
  4. Rajčatovou omáčku nalijte do zapíkací misky, vložte do ni lilkové závitky, zastrouhejte parmezánem a posypte strouhankou. Zapékejte 20 minut v troubě. 

Mám ráda jídla, která jsou hotová raz dva a nezašpiní se moc nádobí, třeba sendviče s kachním masem. Nebo různé saláty, nejvíce v létě připravuji bulgurový salát, je zdraví a můžete si ho vzít třeba ke grilovanému masu nebo pečenému kuřeti. 

A nejlepším letním dezertem je panna cotta s jahodami a nebo borůvkové knedlíky.

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Lilkové závitky
Author Name
Published On

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *