Recepty z lilku jsou stále oblíbenější. Tento recept je snadný na přípravu i na suroviny. Hodí se k letním pozdním obědům nebo na večeři. Můžete je naplnit masovou náplní nebo jako já, směsí špenátu a tvarohu. K tomu kousek pečiva a sklenka vína a večeře je na stole za pár minut 🙂 .
- 1 lilek
- olivový olej
- sůl
- pepř
- 250 gramů tvarohu
- listový špenát
- muškátový oříšek
- špetka strouhanky
- parmezán
Na rajčatovou omáčku
- cibule
- česnek
- 1 plechovka rajčat
- 10 čerstvých rajčat
- 100 ml bílého vína
- 100 ml vody
- Lilek nakrájejte na dlouhé plátky, pomažte je olivovým olejem a naskládejte na plech s pečícím papírem a pečte do měkka. Trvá to 10 – 20 minut.
- Smíchejte tvaroh, sůl, pepř, špetku muškátového oříšku a špenát. Můžete použít čerstvý nebo zmražený listový špenát. Tvarohovo-špenátovou dejte na konec lilku a zamotejte.
- Rajčatová omáčka – cibuli a česnek nakrájejte na jemno a osmažte na olivovém oleji, přidejte čerstvá cherry rajčata, plechovku loupaných rajčat a víno a vodu, pokud je potřeba. Dochuťte solí a pepřem.
- Rajčatovou omáčku nalijte do zapíkací misky, vložte do ni lilkové závitky, zastrouhejte parmezánem a posypte strouhankou. Zapékejte 20 minut v troubě.
Mám ráda jídla, která jsou hotová raz dva a nezašpiní se moc nádobí, třeba sendviče s kachním masem. Nebo různé saláty, nejvíce v létě připravuji bulgurový salát, je zdraví a můžete si ho vzít třeba ke grilovanému masu nebo pečenému kuřeti.
A nejlepším letním dezertem je panna cotta s jahodami a nebo borůvkové knedlíky.
Summary

Recipe Name
Lilkové závitky
Author Name
Sesi v cukru
Published On
Average Rating




