Margot koláč „Margotka“

Nadýchaný a jemný koláč, který peče snad každý. Upekla jsem ho hned, jak jsem přišla z práce. Je to lehký a rychlý koláč, který zmizí během chvilky ze stolu. Po dlouhé době jsem nic nevážila,  ale vše jsem odměřila hrníčkem, tím je koláč ještě jednodušší 🙂 . 

  • 3 domácí vajíčka
  • 1 tyčka Margot
  • 3/4 hrníčku cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 šlehačka
  • 1/2 hrníčku rozehřátého másla
  • 1 a 1/2 hrníčků polohrubé mouky
  • prášek do pečiva
  • čokoládová poleva
  1. Je to nejsnadnější postup jaký znám. Plech si vyložte papírem na pečení, v misce smíchejte mouku, prášek do pečiva a nastrouhanou tyčinku Margot. 
  2. Ve větší misce ušlehejte, vajíčka s vanilkovým i krystalovým cukrem do pěny, pomalu přilévejte rozehřáté máslo a šlehačku, zase chvilku šlehejte. Pak už stačí jen zamíchat do těsta vše sypké a je hotovo. 
  3. Těsto nalijte na plech a upečte v předehřáté troubě. Hotový koláč stačí jen přelít čokoládou je hotovo.

Snadné moučníky, kde se nemusí nic moc vážit a všechny ingredience máte doma jsou nejlepší. U nás často peču kefírový perník. A pro Adama kokosové nebo kakaové řezy, ty mu peču na školní akce, po nich se jen zapráší :-). 

A na víkendové snídaně nebo svačiny do školy banánový chlebíček

Summary
recipe image
Recipe Name
Koláč Margot
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *