Salát z bílých fazolí a cirzny

Tenhle salát vzniknul náhodou a patří mezi mé nejoblíbenější. Mám ráda luštěniny na všechny způsoby. Salát je krásně barevný a opět neskutečně jednoduchý. Je  to přesně ten typ lehkého jídla, která máte za chvilku na slote. Je to ideální zdravá večeře nebo oběd krabičky do práce. 

  • plechovka bílých fazolí (bez nálevu)
  • plechovka cizrny (bez nálevu)
  • 250 gramů cherry rajčat
  • 1 okurka
  • 1 červená cibule
  • 1 velká hrst různých salátů

Zálivka

  • sůl
  • pepř
  • olivový olej
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 lžička balzamika
  • pažitku nebo petrželku
  1. Zeleninu omyjte, fazole a cizrnu slijte z nálevu. Cibuly nakrájejte na půlkolečka, okurku na malé kostičky, cherry rajčata na čtvrtky.
  2. Připravte si velkou mísu a postupně do ní nasypete cizrnu, fazole, rajčata, cibuly, okurky a velkou hrst salátu (polníček, rukola, čekanka, římský salát….).
  3. V menší misce smíchejte vše na zálivku a tu tam nalijte těsně před podáváním. 
  4. Salát jednoduše přelijte zálivkou a zamíchejte a je hotovo. K salátu si můžete zakousnou pečivo nebo si k němu dát pečené kuře nebo ho snězte jen tak. 

v létě patří saláty k nejoblíbenějším jídlům. Je hodně sezonní zeleniny, stačí přidat kousek ryby, maso nebo sýr a máte skvělou večeři nebo přílohu. 

Jednoduché letní jídlo může být i v podobě slaného koláče – qiuche, receptů je velká spousta, záleží jen na vás, s čím si koláč připravíte. 

Slaný koláč můžete obložit i cuketou nebo rajčaty a k tomu sklenka dobrého bílého vína 🙂 . 

Summary
recipe image
Recipe Name
Salát z bílých fazolí a cizrny
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *