Panna Cotta s jahodami

Panna cotta je úžasný a velmi snadný recept. Není náročná vůbec na nic, jen potřebuje čas na ztuhnutí. Panna cottu jsem nechala ve skleničkách, přijde mi to hezčí, než ji vyklopit na talíř. Během focení jsem hned jednu celou panna cottu snědla 🙂 . 

  • 2 kelímky šlehačky (nejlepší je 40%)
  • 3 lžíce cukru
  • citronová kůra
  • 4 – 6 plátků želatiny
  • vanilkový lusk

Na jahody

  • 2 plátky želatiny
  • jahody – můžou být i zmražené, myslím, že vám bude stačit tak cca 150 gramů
  1. Nejprve si připravte smetanovou náplň. Plátky želatiny namočte do vody, aby vám nabobtnali. 
  2. Smetanu, citronovou kůru, cukr a vanilku ohřejte, ale smetana se nesmí vařit. Jakmile bude smetana ohřátá, rozmíchejte v ní plátky želatiny. Směs nalijte do mističek nebo skleniček a nechte pořádně ztuhnou. Bude to trvat přibližně hodinu, klidně to tam nechte i o chvilku déle. 
  3. Opět nechte nabobtnat želatinu, jahody rozmačkejte vidličkou, malinko oslaďte a opět zahřejte. Vmíchejte nabobtnalou želatinu, rozmíchejte a po lžících rozdělte na bílou ztuhlou smetanovou panna cottu. 
  4. Teď už jen stačí vše opět pořádně vychladit a nechat ztuhnout. 

Máte rádi snadné a jednoduché recepty, třeba i na karamelovou panna cottu? Smetana a karamel se báječně doplňují. A co třeba nepečený dort plný ovoce, to je další dezert, který k létu neodmysliteně patří. Můj nejoblíbenější dort je cheesecake, vychlazený je naprosto božský a vždy si přidávám další kousek. 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Panna Cotta s jahodami
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

You may also like

1 komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *