Tiramisu roláda

Už jsem zase pekla roládu, tentokrát kakaový piškot a klasický krém do tiramisu. Je to roláda, kterou připravíte dopoledne a odpoledne ji máte už ke kávě.  Tak ji zkuste, třeba teď na víkend 🙂 . 

  • 5 vajíček – žloutky a bílky zvlášť
  • 100 gramů krupicového cuku
  • 2 lžíce kakaa
  • 100 gramů hladké mouky
  • špetka soli
  • 60 gramů rozehřátého másla
  • 5 lžic horké vody
  • špetka prášku do pečiva

Na krém

  • 3 vajíčka – žloutky a bílky zvlášť
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • ořechový nebo mandlový likér
  • 250 gramů mascarpone
  1. Připravte si kakaový piškot – žloutky s cukrem našlehejte do pěny, bude vám to chvilku trvat. Zašlehejte rozehřáté máslo a po lžících horkou vodu. V misce si smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva. Bílky si našlehejte do sněhu. 
  2. Do těsta opatrně vmíchejte prosátou mouku s kakaem a nezapomeňte na bílky, krásně nadlehčí těsto. 
  3. Troubu si rozehřejte asi na 170° a plech vyložte pečícím papírem, na který rozetřete kakaové těsto.
  4. Upečené těsto nechte chvilku vychladnou, pocukrujte , přikryjte druhým papírem na pečení, otočte vzhůru nohama, sundejte papír na kterém se roláda pekla a piškot zamotejte do rolády a nechte zcela vychladnout. 
  5. Krém je jednoduchý, je to klasický krém na tiramisu. Žloutky našlehejte s cukrem do pěny, přidejte mandlový nebo ořechový alkohol, mascarpne a ušlehané bílky a je hotovo. Krém dejte chvilku chladit, aby se vám s ním lépe pracovalo. 
  6. Piškot rozmotejte, potřete krémem. Musíte pracovat rychle, protože krém je lehký. Více krému dejte na začátek rolády a na konec už méně. Trochu si schovejte na ozdobení rolády. 
  7. No a je hotovo. Zamotanou roládu dejte ihned do lednice ztuhnout. 

Rolády jsou úžasný dezert, dají se kombinovat na spoustu způsobů na sváteční chvíle peču roládu s krémem z bílé čokolády a nebo moji velmi oblíbenou roládu s tvarohovým krémem

Rolády jsou prostě vždy IN. Klasická piškotová s marmeládou a třeba jahodovým krémem nebo bezé roláda

Summary
recipe image
Recipe Name
Tiramisu roláda
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *