Už jsem zase pekla roládu, tentokrát kakaový piškot a klasický krém do tiramisu. Je to roláda, kterou připravíte dopoledne a odpoledne ji máte už ke kávě. Tak ji zkuste, třeba teď na víkend 🙂 .
- 5 vajíček – žloutky a bílky zvlášť
- 100 gramů krupicového cuku
- 2 lžíce kakaa
- 100 gramů hladké mouky
- špetka soli
- 60 gramů rozehřátého másla
- 5 lžic horké vody
- špetka prášku do pečiva
Na krém
- 3 vajíčka – žloutky a bílky zvlášť
- 2 lžíce moučkového cukru
- ořechový nebo mandlový likér
- 250 gramů mascarpone
- Připravte si kakaový piškot – žloutky s cukrem našlehejte do pěny, bude vám to chvilku trvat. Zašlehejte rozehřáté máslo a po lžících horkou vodu. V misce si smíchejte mouku, kakao a prášek do pečiva. Bílky si našlehejte do sněhu.
- Do těsta opatrně vmíchejte prosátou mouku s kakaem a nezapomeňte na bílky, krásně nadlehčí těsto.
- Troubu si rozehřejte asi na 170° a plech vyložte pečícím papírem, na který rozetřete kakaové těsto.
- Upečené těsto nechte chvilku vychladnou, pocukrujte , přikryjte druhým papírem na pečení, otočte vzhůru nohama, sundejte papír na kterém se roláda pekla a piškot zamotejte do rolády a nechte zcela vychladnout.
- Krém je jednoduchý, je to klasický krém na tiramisu. Žloutky našlehejte s cukrem do pěny, přidejte mandlový nebo ořechový alkohol, mascarpne a ušlehané bílky a je hotovo. Krém dejte chvilku chladit, aby se vám s ním lépe pracovalo.
- Piškot rozmotejte, potřete krémem. Musíte pracovat rychle, protože krém je lehký. Více krému dejte na začátek rolády a na konec už méně. Trochu si schovejte na ozdobení rolády.
- No a je hotovo. Zamotanou roládu dejte ihned do lednice ztuhnout.
Rolády jsou úžasný dezert, dají se kombinovat na spoustu způsobů na sváteční chvíle peču roládu s krémem z bílé čokolády a nebo moji velmi oblíbenou roládu s tvarohovým krémem.
Rolády jsou prostě vždy IN. Klasická piškotová s marmeládou a třeba jahodovým krémem nebo bezé roláda.
Summary

Recipe Name
Tiramisu roláda
Author Name
Sesi v cukru
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating




