Tenhle recept je naprostá bomba!! Dokonale propečené kuře, spousta voňavé šťávy plné bylinek, citronu a česneku. Recept jsem v našla jedné z mnoha kuchařek od Jamiho Olivera. Je to jeden z nejlepších receptů na kuře a nejlepší příloha je bramborová kaše 🙂 .
- 1 menší kuře
- hrst šalvěje
- 100 gramů másla
- sůl
- pepř
- česnek
- 500 ml mléka
- kousek celé skořice
- kůra ze dvou citronů
- Troubu si předehřejte na 170 – 180°C, připravte si velký hrnec, který můžete dát i do trouby. V hrnci rozehřejte trochu másla, kuře omyjte, osolte a opepřete. Celé kuře z obou stran osmažte, aby si udělala krásná křupavá kůžička.
- Opečené kuře vyndejte a do hrnce nalijte mléko, vhoďte česnek, skořici, hrst šalvěje a zbytek másla. A nezapomeňte na citronovou kůru, kuře krásně ochutí a nádherně ovoní. Vraťte zpátky opečené kuře, zakryjte alobalem nebo pokličkou a upečte do měkka,
- Během pečení kuře často podlévejte výpekem, mléka se díky citronu srazí, ale na chuti to nic nemění.
Máte rádi maso a sendviče? Určitě zkuste sendvič s kachním masem. A pokud jste milovníky mletého masa, si připravte skotské vejce. Obě jídla se hodí jako svačina na nadcházející výletní období.
A dezert nebude? Bude upečte muffiny s čokoládou a nebo muffiny s drobenkou.
Summary

Recipe Name
Kuře v mléce
Author Name
Sesi v cukru
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating





1 komentář