Skotské vejce

Skotská nebo pštrosí vejce, jak chcete. Je to dokonalý jarní oběd nebo svačina na výlety. Pokud vám zbyla vajíčka po velikonocích, tak si skotská vejce usmažte. Nejlepší přílohou je bramborová kaše 🙂 .  Je to skvělé a jednoduché jídlo, které musíte ochutnat. 

  • uvařená vajíčka – slepičí nebo křepelčí
  • 500 gramů mletého masa – hovězí a vepřové
  • sůl
  • pepř
  • jarní cibulka nebo petrželka
  • muškátový oříšek
  • olivový olej
  • strouhanka, vajíčko a hladká mouka na obalení
  • olej na smažení
  1. Vajíčka si uvařte, nejlepší je aby byl žloutek ještě tekutý. Já jsem použila křepelčí vajíčka a vařila jsem je jen asi 30 vteřin a po té jsem jsem je zchladila ve studené vodě a oloupala. Klidně použijte vajíčka slepičí, uvařená na měkko. 
  2. Mleté maso si namelte, osolte, opepřete, přidejte jarní cibulku, zakápněte olivovým olejem a přidejte špetku muškátového oříšku a pořádně promíchejte. 
  3. Nachystejte si 3 misky na klasický trojobal a pak jednu misku se studenou vodou. 
  4. Ruce si namočte do studené vody, z kousku masa vytvarujete placku a opatrně do ní zabalte vajíčko. Každou masovou kuličku obalte klasicky v trojobalu a usmažte. 
  5. Pokud budete mít skotská vejce jako oběd, nejlepší jsou s bramborovou kaší a domácím kompotem. A pokud si skotská vejce připravíte sebou na výlet nebo piknik, tak nezapomeňte na chleba a hořtici

Já mám ráda i sladké večeře, jako třeba bramborové plasky nebo kynuté knedlíky. A jestli máte raději slané večeře tak si připravte bramborovou tortillu

Summary
recipe image
Recipe Name
Skotská vejce
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

You may also like

1 komentář

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *