Receptů na cheesecake je velká spousta. Jsem si jistá, že cheesecake patří mezi nejoblíbenější dorty. Má spousta variant a můžete si ho obzvláštnit, jak se vám bude chtít. V létě je nejlepší s jahodami nebo malinami a v zimě zase třeba s čokoládou.
- 200 gramů máslových sušenek (Digestive)
- 100 gramů rozehřátého másla
- hrst neloupaných mandlí
Na sýrovou náplň
- 250 gramů mascarpone
- 250 gramů sýru Philadelpia nebo jiného krémového sýra
- 100 – 150 gramů cukru
- 2 lžíce vanilkového cukru
- 3 vajíčka
- kůra z jednoho citronu
- Nejdřív si připravte sušenkový korpus. Dno dortové formy vyložte papírem na pečení. Sušenky s mandlemi rozdrťte v mixéru a máslo rozpustě. Smíchejte dohromady a rovnoměrně upěchujte ve formě. Dejte tak na hodinu ztuhnout do ledničky. Troubu si předehřejte na 140 °C.
- Mascarpone, krémový sýr, vajíčka, cukr a citronovou kůru vyšlehejte ruční metlou do krásného krému, dokud se všechny suroviny krásně nespojí.
- Krémovou směs naneste na ztuhlý dortový korpus a upečte. Dort pečte přibližně 50 – 70 minut při nízké teplotě.
- Po upečení nechte dort zcela vychladnout, kraje si ořízněte ostrým nožem, aby vám dort šel pěkně vyndat z formy.
Cheesecake nebo podobný dort je oblíbený snad u všech, koho znám. Pokud máte rádi lehké dorty, tak Tvarohovo dort vám bude jistě chutnat. A pokud jste milovníky ovoce tak zkuste nepečený ovocný dort.
Summary

Recipe Name
Cheesecake
Author Name
Sesi v cukru
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
4 komentáře