Velikonoční cheesecake

Receptů na cheesecake je velká spousta. Jsem si jistá, že cheesecake patří mezi nejoblíbenější dorty. Má spousta variant a můžete si ho obzvláštnit, jak se vám bude chtít. V létě je nejlepší s jahodami nebo malinami a v zimě zase třeba s čokoládou. 

  • 200 gramů máslových sušenek (Digestive)
  • 100 gramů rozehřátého másla
  • hrst neloupaných mandlí

Na sýrovou náplň

  • 250 gramů mascarpone
  • 250 gramů sýru Philadelpia nebo jiného krémového sýra
  • 100 – 150 gramů cukru
  • 2 lžíce vanilkového cukru
  • 3 vajíčka
  • kůra z jednoho citronu
  1. Nejdřív si připravte sušenkový korpus. Dno dortové formy vyložte papírem na pečení. Sušenky s mandlemi rozdrťte v mixéru a máslo rozpustě. Smíchejte dohromady a rovnoměrně upěchujte ve formě. Dejte tak na hodinu ztuhnout do ledničky. Troubu si předehřejte na 140 °C. 
  2. Mascarpone, krémový sýr, vajíčka, cukr a citronovou kůru vyšlehejte ruční metlou do krásného krému, dokud se všechny suroviny krásně nespojí. 
  3. Krémovou směs naneste na ztuhlý dortový korpus a upečte. Dort pečte přibližně 50 – 70 minut při nízké teplotě. 
  4. Po upečení nechte dort zcela vychladnout, kraje si ořízněte ostrým nožem, aby vám dort šel pěkně vyndat z formy.

Cheesecake nebo podobný dort je oblíbený snad u všech, koho znám. Pokud máte rádi lehké dorty, tak Tvarohovo dort vám bude jistě chutnat.  A pokud jste milovníky ovoce tak zkuste nepečený ovocný dort.

 

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Cheesecake
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *