Velikonoční nádivka

Velikonoční nádivka naprosto dokonalá příloha k velikonočnímu pečenému kuřeti. Já jím  jarní nádivku celý den jen tak, peču ji po celý rok, s uzeným masem i bez. Jsem si jistá, že k jaru a k Velikonocům prostě patří 🙂 . 

  • 4 – 6 rohlíků
  • 4 vajíčka
  • 10 dkg slaniny
  • sůl
  • muškátový oříšek
  • prášek do pečiva (špetka)
  • jarní cibulka 
  • petržel
  • 500 ml mléka
  1. Postup nádivky není vůbec nic složitého a každý ji dobře zná. Pekáček si vymažte sádlem a vysypejte strouhankou, troubu rozehřejte na 170°c. 
  2. Rohlíky nejlépe starší nakrájejte na kostičky, přidejte jarní cibuli nebo kopřivy, pokud už rostou. Slaninu osmažte a přidejte k rohlíkům. 
  3. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu, žloutky rozmíchejte důkladně v mléce, přidejte špetku prášku do pečiva, sůl a nezapomeňte na muškátová oříšek. Teď stačí už jen vše smíchat, bílky až úplně na konce. Nádivku přendejte do zapékací misky a upečte dorůžova. 

Na velikonoce si můžete upéct i lehkou špenátovou roládu a pokud máte chuť na něco sladkého, tak klasické Tvarohové  řezy Míša  které jsou plné tvarohu 🙂 . 

Summary
recipe image
Recipe Name
Velikonoční nádivka
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *