Ořechový koláč

První jarní recept – Ořechový koláč. Nejlepší je druhý den, až se všechny chutě krásně propoji. Nejlepší je koláč udělat navečer a ráno si ho dát k snídani 🙂 . 

  • 150 gramů másla
  • 180 gramů hladké mouky + něco trochu navíc
  • 80 gramů moučkového cukru
  • 1 žloutek

Na ořechovou náplň

  • 3 žloutky
  • 1 celé vajíčko
  • 130 gramů krupicového cukru
  • 180 gramů mletých vlašských ořechů
  • sníh ze 4 bílků
  1. Z mouky, másla, cukru a žloutky vypracujte krásné hladké těsto. Zabalte ho do folie a nechte odpočívat v ledničce.
  2. Smíchejte ořechy, krupicový cukr, žloutky a vajíčko a vyšlehaný sníh z bílků a máte ořechovou nádivku hotovou. 
  3. Formu na koláč vymažte máslem nebo použijte pečící papír. Troubu si rozehřejte na 170°C.  Těsto rozdělte na dvě části, větší polovinou vyložte koláčovou formu, naneste na ni ořechovou nádivku a druhou polovinu těsta na koláč nastrouhejte. Teď už stačí jen koláč upéct a máte hotovo. 

Pokud máte rádi koláče, vyzkoušejte třeba tvarohový koláč

Nebo můj oblíbený citronový 

Summary
recipe image
Recipe Name
Ořechový koláč
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *