Pletenec s čokoládou

Přemýšlíte co ke snídani? Upečte si kynutý závin plný čokolády a ořechů. Já jsem ho pekla v období, kdy jsme jezdili na lyže. Po návratu domů na nás čekala tahle sladká dobrota. Kynutý pletenec stojí za vyzkoušení 🙂 . 

Těsto jsem použila z receptu na skořicový pletenec 

Čokoládová náplň

  • 90 – 100 gramů hořké čokolády
  • 100 gramů másla
  • 150 gramů cukru
  • 1 lžíce kakaa
  • ořechy nebo mandle nebo obojí
  1. Těsto na pletenec připravte podle receptu na skořicový pletenec. Nechte vykynou na teplém místě. 
  2. Čokoládovou náplň připravte v kastrůlku. Všechny suroviny nechte rozehřát, přidejte kakao, ořechy a mandle a nechte pořádně vychladnout. 
  3. Vykynuté těsto rozválejte na tenký plát, potřete čokoládovou náplní a smotejte do ruličky. Tu podélně celou rozřízněte a začnete smotávat, jako když pletete cop ze dvou pramínků. Upletený závin přendejte do formy třeba na biskupský chlebíček. Formu vyložte na pečícím papírem.
  4. Těsto nechte vykynou na teplém místě. Troubu předehřejte na 170 °C a závin upečte. Podle potřeby si teplotu přidejte nebo uberte. 

Pokud máte rádi dlouhé a klidné snídaně, vyzkoušejte třeba jidáše

Nebo třeba zdravou snídani smoothie 

 

 

Summary
recipe image
Recipe Name
Pletenec s čokoládou
Author Name
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *