Přemýšlíte co ke snídani? Upečte si kynutý závin plný čokolády a ořechů. Já jsem ho pekla v období, kdy jsme jezdili na lyže. Po návratu domů na nás čekala tahle sladká dobrota. Kynutý pletenec stojí za vyzkoušení 🙂 .
Těsto jsem použila z receptu na skořicový pletenec
Čokoládová náplň
- 90 – 100 gramů hořké čokolády
- 100 gramů másla
- 150 gramů cukru
- 1 lžíce kakaa
- ořechy nebo mandle nebo obojí
- Těsto na pletenec připravte podle receptu na skořicový pletenec. Nechte vykynou na teplém místě.
- Čokoládovou náplň připravte v kastrůlku. Všechny suroviny nechte rozehřát, přidejte kakao, ořechy a mandle a nechte pořádně vychladnout.
- Vykynuté těsto rozválejte na tenký plát, potřete čokoládovou náplní a smotejte do ruličky. Tu podélně celou rozřízněte a začnete smotávat, jako když pletete cop ze dvou pramínků. Upletený závin přendejte do formy třeba na biskupský chlebíček. Formu vyložte na pečícím papírem.
- Těsto nechte vykynou na teplém místě. Troubu předehřejte na 170 °C a závin upečte. Podle potřeby si teplotu přidejte nebo uberte.
Pokud máte rádi dlouhé a klidné snídaně, vyzkoušejte třeba jidáše
Nebo třeba zdravou snídani smoothie
Summary

Recipe Name
Pletenec s čokoládou
Author Name
Sesi v cukru
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating




