Už jsem konečně zdravá, tak jsem se mohla pustit zase do pečení. Mám ráda perníky všech možných chutí a taky hlavě proto, že jsou neskutečně rychlý. Můžete do nich přidat ovoce, marmeládu nebo je přelít čokoládou nebo citronovou polevou. Upekla jsem klasický perník z kefíru a dovnitř jsem dala tvarohovo – kokosové kuličky.
- 160 gramů polohrubé mouky
- 120 gramů krystalového cukru
- 2 domácí vajíčka
- 1 velká lžíce marmelády
- 300 ml kefíru
- 2 lžíce kakaa
- 1 lžička skořice
- 120 ml oleje
- soda
Na kuličky
- 125 tvarohu
- 1 žloutek
- 2 lžíce cukru
- 80 – 100 gramů kokosu
- 2 lžíce rozehřátého másla
- Příprava perníku je snadná a výsledek stojí za to. Nejdříve si připravte kokosové kuličky. Z uvedených surovin s smíchejte těsto, ze kterého vytvarujte kuličky a ty dejte ztuhnout do ledničky. Pokud se vám bude zdát těsto řídké přidejte více kokos.
- Plech si vyložte papírem na pečení a trouby rozehřejte na 170°C. Sypké suroviny smíchejte v jedné misce a tekuté v misce druhé Pak obě směsi smíchejte dohromady a těsto je hotové.
- Kefírové těsto nalijte na plech a do těsta naskládejte všechny kokosové kuličky a perník upečte.
Na blogu najdete recept na skvělí perník s povidly.
Summary

Recipe Name
Perník
Author Name
Sesi v cukru
Published On
Preparation Time
Cook Time
Total Time
Average Rating





4 komentáře
Ahoj, na moučník se chystám, protože vypadá zajímavě. Píšeš, že jsi použila tvarohovo-kokosové kuličky, ale v receptu tvaroh nevidím. Kolik jsi ho tam dala? Děkuji.
Krásný den, Martino, děkuji za upozornění. Chybu jsme hned odstranila – samozřejmě to bylo 125 gramů tvarohu, ne kakaa :-). Použila jsem tvaroh ve vaničce. Do perníku jsem dala dvě velké špetky sody i se může přidat špetka prášku do pečiva perník je těžší, tak aby pěkně vyběhnul nahoru. Ať se perník povedu a chutná :-).