Zebra bábovka

Dostala jsem novou formu a potřebovala jsem ji hned vyzkoušet. Bábovka je pro mě klasika a peču ji snad nejraději. Receptů na bábovky mám hodně. Vyzkoušela jsem snadný recept na pruhovanou bábovku. Vůbec to není nic složitého, chce to, jen malinko trpělivosti.  Bábovku zvládne připravit i úplný začátečník. 

  • 6 vajíček – žloutky a bílky zvlášť
  • 150 gramů rozehřátého másla
  • 1 pomeranč – šťáva i kůra
  • 1 lžcíce domácího vanilkového cukru
  • 6 lžic horké vody
  • 120 gramů moučkového cukru
  • 250 ml šlehačky
  • 180 gramů polohrubé mouky
  • 2 lžíce kakaa 
  • lžička prášku do pečiva
  1. Formu na bábovku pořádně vymažte a vysypejte moukou nebo kokosem. Žloutky s oběma cukry utřete do nadýchané pěny, po lžících zašlehejte rozehřáté máslo, horkou vodu, pomerančovou šťávu a kůru a šlehačku. 
  2. Bílky vyšlehejte do tuhého sněhu a mouku přesijte spolu s práškem do pečiva. 
  3. Mouku pomalu vmíchejte do těsta a stejně tak i sníh z bílků. 
  4. Těsto si rozdělte na dvě poloviny. Do jedné poloviny vmíchejte kakao.
  5. Aby jste docílili pruhované bábovky dejte do středu formy lžíci světlého těsta  do ní lžíci tmavého těsta. Takto pokračujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.

Na blogu najdete i recept na kynutou bábovku  

Nebo na šlehačkovou bábovku

Na klasickou tvarohovou bábovku 

Summary
recipe image
Recipe Name
Zebra bábovka
Author Name
Published On
Preparation Time
Total Time
Average Rating
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

You may also like

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *